Партнер рубрики Події

Зеленський вперше озвучив втрати українських військових на війні

Зеленський вперше озвучив втрати українських військових на війні

Президент Володимир Зеленський вперше публічно озвучив, скільки українських військових загинули за два роки російського вторгнення.

На війні України проти Росії загинули 31 тисяча українських військових. Кожна втрата українця є великою трагедією для України.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-України з посиланням на його прес-конференцію.

«Кожна людина — це великі втрати для нас. 31 тисяча українських військових загинула у цій війні. Не 300 тисяч, чи 150 тисяч, як бреше Путін. Але кожна втрата — це велика втрата для нас. Росіяни — загинуло 180 тисяч. Всього втрат загиблих і поранених в рф — до 500 в сумі з пораненими. Українців — 31 тисяча. Я не скажу скільки поранених, бо Росія знатиме, скільки пішло з поля бою», — сказав Зеленський.

Відео дня

Президент зауважив, що в Україні є безвісти загиблі, однак це число наразі не буде озвучено.

«Минулі обміни показали, що повернулися живими кілька хлопців, які були зниклі. Ми не знаємо, скільки вони вбили цивільних (на окупованих територіях - ред.). Ми дізнаємось це, коли покінчимо з росією», — розповів він.

Нагадаємо, сьогодні, 25 лютого, відбувся форум «Україна. Рік 2024» за участю президента України Володимира Зеленського. За результатами форуму глава держави проводить прес-конференцію.

Минула пресконференція глави держави відбулося минулого року, а саме 19 грудня. Тоді Зеленський провів велику пресконференцію, присвячену підсумкам 2023 року. Зустріч із журналістами тривала дві години.

 

Читайте також:

Як тернополяни пригадують перші дні повномасштабної війни: підбірка із соцмереж

 Хроніки повномасштабної війни: що відбувалося на Тернопільщині вродовж двох років

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Іван Опшитош

    Тепер ясно якии він проінформовании
  • Kudryk Rostik

    Воно напевно незнає що треба умножити ще
  • Васілій Трач

    Макарони
  • Вадим Ковальчук

    Брехло

keyboard_arrow_up