Згадуємо 2018-ий: капремонти в місті, новий фонтан, демонтаж вивісок та МАФів

Згадуємо 2018-ий: капремонти в місті, новий фонтан, демонтаж вивісок та МАФів

Мінявся у 2018-ому і благоустрій Тернополя: кілька вулиць повністю реконструювали, утеплили будинок за програмою співфінансування міськради та людей, демонтували кіоски та вивіски, встновили другу частину аераційного фонтану. 

Оновлена вул. Чорновола

Капітальний ремонт вулиці Чорновола розпочали наприкінці червня 2018-ого. Ремонтували ділянку дороги вул. В. Чорновола від вул. І. Франка до вул. Б. Хмельницького. На вулиці замінили комунікації, які частково пошкодило коріння каштанів. Тому каштани замінили на червонолисті клени. Відкривали оновлену вулицю урочисто 28 вересня 2018-ого. Розпочали з виступу ансамблю мажореток, прийшло чимало тернополян. Люди приносили старі ключі, щоб переплавити їх та виготовити один великий ключ від Файного міста.

Відео дня

Демонтували кілька десятків вивісок 

Рішення про демонтаж вивісок у місті виконком міськради приймав протягом року. Йшлось в більшості випадків про Центр. Найбільше вивісок демонтували на Руській та Чорновола. Демонтовували, бо вони були розташовані без відповідного погодження. 

Демонтували МАФи

Взялася влада не лише за вивіски, а й за МАФи у Тернополі. Впродовж 2018-ого муніципали демонтували чимало тимчасових споруд у різних мікрорайонах міста. Серед них МАФи мережі закладів швидкого харчування, з ковбасними виробами, овочеві, з квітами, солодощами. Причина демонтажу, як повідомляв міський голова у тому, що закінчився термін дії сервітуту, а також були скарги, що ці МАФи не відповідають зовнішнім потребам. Одні з останніх демонтованих МАФів були на вулиці Острозького (поблизу "Барбареско"). Три споруди заважали перехожим і були встановлені з порушеннями. Після перевірки муніципалів їх таки демонтували 21 грудня 2018-ого.

Утеплили будинок на Алясці

Будинок на Вишнівецького,5 утеплили влітку 2018-ого в рамках впровадження міської "Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації житлового фонду Тернополя" на умовах співфінансування 70/30. Відповідно до якої 30 % вартості сплатили мешканці будинку, а 70 % коштів - з міського бюджету. 

Як зазначав міський голова, вартість утеплення фасаду та балконів даного будинку становила 1, 400 млн. грн, проте, відповідно до програми, якою скористалися мешканці цих 40 квартир, вони сплатили лише 400 тис. грн, відтак 1 млн. грн було виділено з міського бюджету. 

У міській раді говорили і про капітальний ремонт з утеплення фасадів на умовах співфінансування у місті ще у чотирьох житлових будинках за адресами: вул. За Рудкою, 1 (ОСББ «Заруддя 1»); вул. Смакули, 1 (ОСББ «Смакули, 1»); вул. Юрчака, 2 (ОСББ «Юрчака 2») та вул. Оболоня, 11 (ОСББ «Оболоня 11»).

Доробили фонтан

Другу частину аераційного фонтану встановили у серпні 2018-ого.  А відкриття ще однієї лінії аераційних фонтанів, які засяяли синьо-жовтими кольорами, відбулося з нагоди Дня Незалежності України.  Ці фонтани розміщені від причалу в напрямку до Надставної церкви.

Реконструювали

Капітальний ремонт у 2018-ому провели у багатьох дворах та вулицях міста. Взялися і за сходи у парку Топільче із вул. Миру. Відремонтували вул. Кульчицької. Проїзд облаштували гранітною бруківкою з дамби, а прикрашає вулицю мобільне та вертикальне озеленення. Реконструювали і частину підпірної стіни на вул. Миру, яку востаннє ремонтували років 50 тому. де На це та на вкладання бруківки влітку 2018-ого виділили близько 3 млн грн. 

Оновлений дитмайданчик

Дитмайданчик біля "Чайки" виглядає уже зовсім по-іншому, ніж раніше. Залишився лише легендарний "дядя Стьопа". Оновлений дитячий майданчик на Набережній ставу (біля острівця «Чайка») відкрили у Тернополі на День Незалежності України. Реконструкцію майданчика провели меценати - представники ТМ «Молокія». 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up