Партнер рубрики Події

Згадуємо 2018. Резонансні вбивства і замахи

Згадуємо 2018. Резонансні вбивства і замахи
  • Ми продовжуємо підбивати підсумки 2018 року. Яким він був для Тернопільщини?
  • Які вбивства примусили говорити про себе всіх, в яких з них слідство вже завершене і справу передали до суду, а де ще знадобиться чимало часу та вміння силовиків, аби винні понесли справедливе покарання. Аналізуємо резонансні вбивства та замахи на вбивство, які трапились в області у 2018 році. 
  1. Через ревнощі дівчина заколола вилами 19-річну гостю.

Це моторошне вбивство трапилось на Кременеччині у травні 2018-го. Моторошне, цинічне і безглузде, адже і жертвою, і її катом були 19-річні дівчата. І причина банальна – ревнощі.

Колоті рани та численні забої виявили експерти на тілі 19-річної уродженки Кременеччини. Травми потерпілій нанесла одноліток з райцентру. Агресію у підозрюваної викликали ревнощі. Кременчанка, повернувшись додому, застала в будинку свого знайомого з невідомою дівчиною. Вона почала з’ясовувати стосунки, але хлопець розмовляти відмовився та залишив дівчат на одинці. Це розізлило жительку райцентру і вона почала бити непрохану гостю спочатку металевою трубою, потім совковою лопатою та вилами. Усі удари наносила в область голови та тулуба. Поліцію підозрювана викликала сама. Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце події, виявила лише труп дівчини на дивані. Рани потерпілої виявилися несумісними із життям. Зловмисниця у скоєному зізналася. Її затримали. Дана подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань за статтею 115 частина 1 ККУ – умисне вбивство.

У вересні 2018 року обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні направлено до суду. Дівчині загрожує до 15 років ув’язнення.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/vbivstvo-na-kremenechchini-cherez-revnoschi-divchina-zakolola-vilami-1-10690162.html?fbclid=IwAR2kuCglEzv0LwZMuoywwc3UM9eTWp7K1dWG28v1DzZPPGP95LoBtPpAZeM
2. Михайло Феськів зізнався у трьох скоєних вбивствах

Відео дня

Михайло Феськів, який кілька місяців поспіль тримав в страху всю Тернопільщину, зараз проходить психіатричну експертизу в одному зі спеціалізованих закладів на Хмельниччині. Перевіряють, чи він осудний та усвідомлював, що коїв в моменти вбивств трьох людей. В усіх вбивствах він вже зізнався.

Після того, як його нарешті впіймали та оголосили підозру, Михайло Феськів перебував в слідчому ізоляторі на Тернопільщині. В цей час провели судмедекспертизи за трьома вбивствами, допитані всі свідки та очевидці, а також сам обвинувачений. Все вказує на те, що саме Михайло Феськів убив трьох людей. Він і сам це підтверджує. Як повернеться з психіатричної експертизи, будуть проведені певні слідчі дії і до кінця січня справу передадуть до суду, каже начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета.

Нагадаємо, у вересні поліція затримала Михайла Феськіва, на рахунку якого не менше чотирьох убивств. Ще у липні цього року поліцейські його оголосили у розшук. Зловмисник у листопаді 2017 року вийшов з місць позбавлення волі, де він відбував п’ятнадцятирічний термін за вбивство чоловіка на Гусятинщині. З січня по квітень тернополянин перебував на заробітках, а коли повернувся, почав вести бродячий спосіб життя та зловживати спиртними напоями. 13 червня у закинутій будівлі місцева мешканка виявила тіло, загорнуте у поліетиленові пакети та покривало. За декілька днів неподалік того самого місця у смітті оперативники відкопали труп ще одного чоловіка. Як стало відомо, 7 червня підозрюваний разом зі знайомим Рудковським Андрієм, який також перебував у розшуку, а також тернополянкою та ще одним товаришем, розпивали спиртні напої. Між трьома чоловіками виникла суперечка, яка переросла у бійку. Нанесення тілесних ушкоджень стали летальними для одного з тріо. Рудковський та Феськів тіло закопали у смітті на вулиці Чубинського. Після вбивства пішли далі випивати на вулицю Тарнавського. За попередньою інформацією, у квартирі перебувало шестеро осіб. І знову між підозрюваними та сусідом виник конфлікт. Останнього побили, а тіло, замотавши простинею та покривалом, спакували у поліетиленовий пакет, зв’язали з обох боків шнурівками та вивезли в закинуту будівлю на Чубинського. Рудковського та Феськіва оголосили в розшук. Невдовзі слідчо-оперативна група в хащах поблизу села Біла виявила  ще одне тіло зі слідами насильницької смерті. Невідомим виявився Андрій Рудковський – підозрюваний у двох вбивствах. Феськіву інкримінують статтю 115 частину 2 ККУ – Умисне вбивство.

Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/obvinuvacheniy-v-ubivstvi-4-lyudey-mihaylo-feskiv-prohodit-ekspertizu--10748708.html

  1. Зарізали багатодітну матір та її доньку. Вбивця повісився у сусідському садку

Трагедія сталась на Підгаєччині - розправа над мамою і бабусею відбувалась на очах у 7-річного Богданчика. В подвійному жорстокому вбивстві підозрювали 31-річного мешканця сусіднього с. Вербів - Ігоря Олійника, який мав стосунки з жінкою.

Тіла 60-річної Надії, матері чотирьох дітей, та її 26-річної доньки Галини зі слідами насильницької смерті виявили у їхньому будинку в с. Лиса, що на Підгаєччині. Це сталось в ніч з 22 на 23 вересня. Обом жінкам вкоротили віку за допомогою ножа.

Галина була наймолодшою з чотирьох дітей Надії. Проживала з мамою і сином у будинку, розповіли люди у селі. І додали: малий бачив, хто вбив, або принаймні перебував з ними в одному будинку, коли все сталось.

  • Кримінальне провадження за за фактом вбивств матері та доньки закрите у зв’язку із смертю підозрюваного, повідомив Сергій Крета.

Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/na-pidgaechchini-zarizali-matir-chotiroh-ditey-ta-yiyi-naymolodshu-don-10725604.html

  1. Одногрупники тричі перерізали дівчині горло

Одногрупники хотіли вбити дівчину: склом від розбитої пляшки тричі перерізали горло. Трагедія сталась на Кременеччині 23 вересня.

В ізоляторі тимчасового тримання опинилося двоє неповнолітніх. 16-річним хлопцям інкримінують частину 2 п.12 статті 115  КК України - умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб. За попередньою інформацією, 23 вересня троє студентів вищого професійного училища, серед яких двоє хлопців та дівчина, вирішили відпочити. Із собою взяли пляшку горілки. Запивали алкоголь солодкою водою. Проте спиртного їм не вистачило і вони попросили перехожого докупити вина. Розпивали спиртні напої діти у закинутих приміщеннях. Під час відпочинку дівчина стала насміхатися над хлопцями. Їм це не сподобалося і вони почали бити подругу палкою. Остання захищалася. Втратила свідомість неповнолітня після того, як один із одногрупників придушив її. Аби подруга не розповіла про те, що сталося, він схопив скло від розбитої пляшки та тричі спробував перерізати горло. Потерпілу хлопці залишили стікати кров'ю, а самі продовжили відпочинок у райцентрі.

  • Десь за годину дівчина прийшла до тями і змогла самостійно дійти до гуртожитку, - повідомив Петро Тихович, начальник відділу ювенальної превенції Тернопільської області.  - Вже там комендант викликала швидку. Лікарі кажуть, що дівчина "родилася в сорочці", оскільки вижила після побоїв і порізів. Скло зачепило кілька разів сонну артерію, але не перерізало її.

Студентка змогла вказати на своїх нападників. Підозрюваних правоохоронці затримали, хлопці в усьому зізналися. Зараз вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Наразі у кримінальному провадженні проводяться судово-психіатричні експертизи та інші необхідні слідчі дії, за результатами яких буде прийнято рішення у кримінальному провадженні.

Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/odnogrupniki-namagalisya-vbiti-divchinu-sklom-vid-rozbitoyi-plyashkitr-10725855.html?fbclid=IwAR0yMBhFwdWbworWt73s1M3NEJnmWN4NTWjMAF1sWRWfMky97IgSng2JPZQ
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up