Партнер рубрики Події

Згадуємо 2018-й. Нещасні випадки на виробництві.

Згадуємо 2018-й. Нещасні випадки на виробництві.
  • Загинули на робочому місці. Нещастя траплялись лише з чоловіками.
  • Ми згадали всі резонансні випадки, які трапились на Тернопільщині у 2018 році. Обирали ті, що набули резонансу на сайті «20 хвилин». Та поцікавились перебігом розслідувань кожного з випадків.

На будові загинув 56-річний мешканець Чортківщини. Нещасний випадок  трапився 7 червня у Чорткові. Житель одного із сіл району працював на будові. Під час прибирання території він втратив рівновагу та впав з 5 поверху недобудованого будинку.  Потерпілого забрала швидка. Від отриманих травм чоловік помер в реанімаційному відділені районної лікарні. Відомості про подію внесені до єдиного реєстру розслідування злочинів за ст. 271 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки.

Розслідує смерть чоловіка Чортківське відділення поліції. 

  • Наразі у кримінальному провадженні призначені необхідні перевірки, проводяться слідчі та розшукові дії щодо досудового розслідування, - повідомили у відділі комунікації головного управління нацполіції в області. – Слідчі встановлюють усі обставини кримінального правопорушення.

Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Chortkiv/na-ternopilschini-na-budovi-zaginuv-cholovik-vpavshi-z-pyatogo-poverhu-10696929.html

Відео дня

У 22-річного Василя, який загинув на будові на вул. Овочевій, вже народився син. На жаль, малюк ніколи не побачить свого тата. 

Нагадаємо, 22-річний працівник зірвався з риштування і впав з висоти 11 поверху. Трагедія сталась 12 червня на вул. Овочевій.

Поліція у день трагедії порушила кримінальне провадження. Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

- Оскільки це є нещасний випадок на виробництві, інших версій поліція не розглядає, - повідомив начальник відділу комунікації головного управління нацполіції в області Сергій Крета. – Загиблий не дотримався правил безпеки, через що випав з висоти. На підприємстві має бути людина, яка відповідає саме за дотримання цих правил. Ця людина і буде нести відповідальність.

Наразі проводять інженерно-технічну експертизу, за результатами якої буде прийнято рішення у кримінальному провадженні, повідомили у поліції.

Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/sogodni-pohovayut-22-richnogo-vasilya-yakiy-zirvavsya-z-11-poverhu-na--10697960.html

У Едуарда, який розбився на смерть на будові, сиротами залишились четверо дітей.  Один з синів – з інвалідністю

47-річний Едуард Попович розбився, впавши з новобудови з висоти 10 поверху на дашок 3 поверху. Від отриманих травм чоловік загинув на місці події. Нещасний випадок трапився 20 жовтня близько 13.30.

Як з’ясували поліцейські, на будові загинув газозварювальник. Він злетів з балкону 10 поверху на площадку, що на висоті 3 поверху. Подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України.

Едуард Попович проживав у с. Гаї Шевченківські та був батьком чотирьох дітей.

Управління Держпраці в Тернопільській області розпочало спеціальне розслідування цього нещасного випадку.

Наразі у кримінальному провадженні проводиться перевірка Інспекції праці, за результатами якої буде прийнято рішення у кримінальному провадженні, повідомили у поліції.

 
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/v-eduarda-popovicha-yakiy-rozbivsya-na-smert-na-budovi-sirotami-zalish-10734026.html

На Тернопільщині на роботі 35-річного чоловіка вбило струмом.

Розпочали спеціальне розслідування смертельного нещасного випадку, що стався з працівником ТОВ «Будівельна компанія «МОНОЛІТБУД». Нещастя трапилось у селі Борсуки Лановецького району. Управління Держпраці у Тернопільській області розпочало спеціальне розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком, який стався 8 вересня у с. Борсуки Лановецького району з водієм автотранспортного засобу, помічником оператора ТОВ «Будівельна компанія «МОНОЛІТБУД». За попередніми даними, смертельну травму працівник отримав внаслідок ураження електричним струмом під час перебування біля обладнання бетонозмішувача. Управління Держпраці вкотре наголошує на неухильному дотриманні правил охорони праці та техніки безпеки задля збереження життя та здоров’я працівників у процесі трудової діяльності. За неофіційною інформацією чоловік родом з Тернополя, у нього залишилось четверо дітей.
Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Podii/na-ternopilschini-na-roboti-35-richnogo-cholovika-vbilo-strumom-provod-10721789.html?fbclid=IwAR2rBlDlAX4_rYbzYl7TGIKAnFgrQqwV3zgpBd0SneAmOIAKEv8IjGIDjk4

8 червня на підприємстві у Теребовлі загинув 21-річний житель села Плебанівка Володимир Солтис.

Хлопець працював різноробочим, проводив заміну даху на зерносушильній споруді у підприємстві «Колос-2». За фактом загибелі на будівництві у Теребовлі порушили кримінальне провадження. 

Хлопець працював на неприкрученому листку бляхи на висоті 2,5 метри. При падінні на бетон, лист перерізав горло. Від отриманої травми він помер. Володимир – із багатодітної сім’ї.

За даним фактом порушили кримінальне провадження за частиною 2 статті 272 "Кримінального кодексу України" «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою». Наразі, слідчі з’ясовують обставини трагедії. Та проводять  експертизу безпеки життєдіяльності, за результатами якої буде прийнято рішення у кримінальному провадженні.

Посилання на джерело: https://te.20minut.ua/Kryminal/za-faktom-smertelnogo-vipadku-na-budivnitstvi-u-terebovli-porusheno-kr-10697197.html?fbclid=IwAR1H0qDigG3ztXc6FOegRSGQKIdGDtpt1iyx63dnsq6kzTZYsVjZJ-qKtEA

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини Від читача 15:12 На Тернопільщині є робота для більш як півтори сотні працівників медичного напрямку 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up