Партнер рубрики Події

Згадуємо 2019-ий: тернопільські курйози року

Згадуємо 2019-ий: тернопільські курйози року
  • Замість скарбів - дитячі іграшки, замість пачок готівки - 20 гривень. 
  • Памятник Пушкіну пробув в образі Йоулупуккі аж три дні. 
  • Найпотрібнішими з асортименту аптеки для грабіжника стали презервативи.
  • А новоспечений жених не хотів платити за відео весілля, бо розлюбив дружину.

Згадуючи 2019 рік, у Тернополі не обійшлося без курйозів.

Курйозне пограбування: грабіжники винесли сейф, де діти зберігали 20 гривень та іграшки

У липні 2019 у Тернополі двоє зловмисників проникли до квартири, відтиснувши пластикове вікно. Викрали сейф та фотоапарат.  Про пограбування квартири в Тернополі правоохоронців повідомив родич власника. Він розповів, що навідався зранку до квартири дядька і помітив, що речі в помешканні розкидані, зникли сейф та фотоапарт. Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, зловмисники проникли до квартири, відтиснувши пластикове вікно. 

Відкрити металеву скриньку лиходії не встигли – їх затримали правоохоронці. Зловмисники вже давали свідчення у поліцейському відділі, як до правоохоронців звернувся родич потерпілого і заявив про крадіжку. З опису викрадених речей правоохоронці збагнули – крадії вже в них, їх було затримано вночі, коли ті несли сейф та сумку з фотоапаратом і не змогли пояснити, звідки у них ці речі.

Відео дня

Господар квартири, який перервав свій відпочинок та приїхав відімкнути вкрадений сейф, продемонстрував його вміст: 20 гривень та дитячі іграшки.

Металевим ящиком користувалися його діти і складали туди свої «скарби».

Раніше судимим за майнові злочини 41-річному та 28-річному тернополянам оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 185 ККУ. 
 

Чи заплатили за відео весілля: у Борщеві чиновниця з сином поскандалили ще й з журналістами

А у Борщеві виник конфлікт між оператором і женихом. Чоловік не хотів платити за весілля, бо за кілька днів розлюбив молоду дружину. Коли ж про цей випадок знімали сюжет журналісти "1+1" теж не обійшлося без скандалу і поліції.

Суперечка виникла між журналістами телекомпанії 1+1 й "героями" сюжету - працівницею РДА та її сином. Знімальна група виконувала редакційне завдання і готувала матеріал до ефіру "Про неоплату послуг відеозйомки весілля". 

25 листопада о 13:21 на лінію "102" надійшло повідомлення від оператора одного із центральних телеканалів про те, що між знімальною групою та працівниками Борщівської райдержадміністрації виник конфлікт, а саме: двоє осіб виривали мікрофон з рук журналіста, ймовірно пошкодили камеру та позбавили волі журналіста, зачинивши в службовому кабінеті, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

- На місце події за хвилин шість прибув найближчий наряд групи реагування патрульної поліції, - розповідає начальник Борщівського відділення поліції Андрій Свинарчук.- На той момент конфлікт був вичерпаний. У ході перевірки стало відомо, що суперечка виникла між журналістами телекомпанії 1+1 й "героями" сюжету - працівницею РДА та її сином. Знімальна група виконувала редакційне завдання і готувала матеріал до ефіру "Про неоплату послуг відеозйомки весілля". За словами журналістів, вони зайшли до кабінету начальника одного з відділів райдержадміністрації. Після запитання про неоплату послуг, син держслужбовця виштовхав за межі кабінету оператора, а журналіста закрив всередині та не випускав. У ході перевірки з'ясувалося, що тілесних ушкоджень ні журналіст, ні оператор не отримали, майно також було ціле. За словами представників телеканалу, єдине, що пошкодили учасники суперечки - відеофайл запису самого конфлікту. Натомість держслужбовець каже, що знімальна група, яка увірвалася в кабінет, не представилася, а одразу почала ставити питання про неоплату послуг оператору. Чиновниця заборонила себе знімати і показала журналісту квитанцію на суму 2800 гривень, перерахованих за виконану роботу.

Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до статті 171 частина 3 ККУ. Триває слідство.

Нагадаємо, у Борщеві чоловік відмовився оплачувати послуги відеооператора свого ж весілля, оскільки «розлюбив обраницю». Про це повідомив сам оператор Роман Колесник у Facebook, опублікувавши світлини з події.
«Ці особи відмовилися оплатити послуги відеозйомки. Прохання поширити, бо знаю, що «кинули» не тільки мене, нехай Борщів і Тернопільщина знають своїх «героїв», – написав він. У коментарях Колесник додав, що наречений розлюбив жінку вже за тиждень, й «оплачувати чиюсь роботу він вважає теж не потрібно». За його словами, такий курйоз вперше за 18 років зйомок. Однак обраниця, стверджує оператор, свою частину оплатила.


 

Украв презервативів на 600 гривень

Що лише не крали в Тернополі у 2019, але одного разу найбажанішим товаром для грабіжника стали презервативи. За цю крадіжку, до речі, його можуть позбавити волі на три роки.
До працівників Тернопільського відділу поліції звернулася працівниця однієї із місцевих аптек. Жінка розповіла, що невідомий чоловік незаконно привласнив засоби контрацепції, завдавши матеріальних збитків на суму понад 600 гривень.  

Камери відеоспостереження зафіксували, як зловмисник чинить протиправне, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської  області. Поліцейські встановили, що це раніше судимий тернополянин 1985 року народження. Щодо чоловіка вже відкрито декілька кримінальних провадження за скоєння майнових злочинів на території Тернополя.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 ККУ. Стаття 185. Крадіжка 1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.
 

Пушкін в костюмі Йоулупуккі простояв… три дні

У червоний новорічний костюм Олександра Пушкіна на Чорновола одягнули 20 грудня. До пам'ятника прикріпили табличку із надписом Йоулупуккі. 

- Все просто: оскільки ми розвиваємо туризм і хочемо, щоб до нас приїхало якомога більше людей, то про себе треба заявляти. І робити хайпові речі, які привертають увагу, - зазначав тоді керівник ТІЦу Тарас Ковальчук. - Всі ми живемо у соцмережах і тому, ми маємо робити якісь інфоприводи, які б усі фотографували і постили на своїх сторінках. Якраз для цього і переодягнули один із пам'ятників в центрі міста у зимовий образ. Обрали для хайпу Олександра Пушкіна на вул. Чорновола. Вирішили перевітилити його в Йоулупуккі.

Як пояснював Тарас Ковальчук, Дід Мороз - під санкціями, Санта Клаус - далеко, а у Миколая невідповідна національність. Тому обрали образ Йоулупуккі. Таким чином на період зимових свят з однієї сторони хотіли "зігріти" Олександра Сергійовича, а з іншого - зробити хайпову річ, яка розкаже про Тернопіль. 

Про дивовижу в центрі Тернополі написали всі місцеві і навіть всеукраїнські видання, фотографії перевтілення тернополяни поширювали в соцмережах. Але уже 23 грудня ТІЦу довелося зняти з пам’ятника костюм та табличку.

Читайте також У Тернополі Пушкін уже не Йоулупуккі, але в шапці

Так у міській раді відгеагували на численні звернення тернополян, і 23 грудня з пам’ятника О. Пушкіну, що розміщений у скевері В. Чорновола, прибрали новорічний костюм фінського Різдвяного персонажу Йоулупуккі, що був елементом декору до новорічно-різдвяних свят в рамках "Файного зимового містечка-2020" і повернули попередній вигляд. Про це відзвітувала прес-служба міської ради.  

Ось що писали користувачі соцмереж і читачі сайту 20 minut.ua:
Віталій Карп написав: Вдягніть ще С. Крушельницьку снігуркою.

Марія Бенза: "Не подобається Пушкін - краще знесіть, але це неподобство. Українці заявляють про себе як культурна нація, чи не так?"

Андрій Пашкар: Посьміховище.

Ігор Буда: "щодо коментарів. з сприйняттям гумору проблеми. АС писав про свій памятник, до якого і фіни прийдуть. от Пууккі і прийшов. Постоїть та піде. Гарна ідея."

Олександр Зазуляк:  Це означає, що в когось дах поїхав. Вже, нема з чого сміятись! Ще всі пам'ятники так переодягніть і буде саме "файне місто" в Україні."

Анонім: Пацикі!!! Ковальчук Тарас!! Бандера Шевченко та Франко теж мерзнуть! Хайпаніть! До вас приідуть!

Максим Стаюра: 98% з «інтелектуалів» прокоментувавших пост жодного твору цього пропагандиста не прочитали, а захищають ніби Батька їхнього так оділи) Не забувайте, для чого це зроблено і включіть трішки гумор)".

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up