Партнер рубрики Події

Жителька Лошнева, що на Теребовлянщині, відзначила 100-літній ювілей

Жителька Лошнева, що на Теребовлянщині, відзначила 100-літній ювілей

Теребовлянська громада поповнилася ще однією 100-річною ювіляркою.

9 травня Віра Кендра з села Лошнів святкувала столітній ювілей.

Про це повідомили в Теребовлянській міській раді.

Довгожителька, як зазначив її син Василь, у свій поважний вік має деякі проблеми зі слухом. Тому трохи про її життя розповів сам. Хоча ювілярка при здоровому розумі та добрій пам’яті.

Відео дня

Життя пані Віри було дуже важке. Спочатку у 22-річному віці її з батьками під час депортації переселили із Холмщини (Польща) на Тернопільщину. Жінка пережила смерть дочки у дитячому віці. Не доживши до поважного віку, померли її батьки. Вона тяжко працювала у місцевому колгоспі: спочатку ланковою на буряках, а потім в городній бригаді. Після смерті дочки разом з чоловіком народила ще сина Василя. Коли син був у другому класі, помер чоловік. У Лошневі в пані Віри родини не було, тому вона вдовою самотужки ростила та виховувала сина, який виріс працьовитим, майстром на всі руки.

Ніхто не знає, в чому секрет довголіття. Можливо, — у працелюбності жінки, а, можливо, — ще й у генах, оскільки дві рідних сестри ювілярки теж поважного віку — обом поза 90.

За словами невістки Ольги, пані Віра ніколи не лежала в лікарні, ще самостійно пересувається. У ювілярки четверо внуків-хлопців, один з яких, на жаль, у 29-річному віці відійшов у засвіти. Вона має 5 правнуків. Проживає разом з сином та невісткою.

За доброю традицією іменинників-довгожителів Теребовлянської громади вітає керівництво міської ради.

Тож у свій 100-літній день народження Віра Кендра приймала вітання від рідних, а також Теребовлянського міського голови Олега Продана, його заступника Михайла Савчука та старости села Ольги Мазур. Вони бажали ювілярці міцного здоров’я, мирного неба, бадьорості духу та родинного затишку. А у подарунок принесли торт зі свічками, квіти а теплу ковдру.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що 100-річний ювілей відзначили жителька села Звиняч та жителька Козівського району.

 

Читайте також:

100 років виповнилося жительці села Звиняч, що на Чортківщині

100 років виповнилося зв'язковій УПА з Тернопільщини Теклі Пришляк

Тернополянка відсвяткувала 100-річний ювілей

100-річний ювілей відзначила жителька Бучача Ганна Свистіль

Мало їсти і не бажати нікому зла. Що робити, щоб дожити до 100 років — радять довгожителі

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Оксана Кокітко

    Міцного здоров'ячка та Божої опіки ювілярці! Многая літа!

keyboard_arrow_up