Партнер рубрики Події

Зоопарк, який міг стати тернопільським, власник покинув напризволяще

Зоопарк, який міг стати тернопільським, власник покинув напризволяще
Тварин із волинського пересувного зоопарку, який два роки тому побував на Тернопільщині, власник залишив на призволяще. Голодних, знесилених та хворих звірів спершу годували волонтери та мешканці райцентру Дубровиці, де залишився покинутий зоопарк. Потім люди звернулися в міліцію.

Зараз виснажених тварин забрали у Рівненський та Луцький зоопарки. За жорстоке поводження з тваринами його власник відповідатиме перед законом. 

Зауважимо, що власник Волинського пересувного комплексу "Звіринець" Давид Худадян був готовий передати зоопарк у комунальну власність  Тернополя чи області. Натомість чоловік хотів 100 тис грн або трьохкімнатну квартиру у Тернополі.

Також він готовий був переїхати до Тернополя, працевлаштуватися в цьому зоопарку, поповнювати його новими тваринами та доглядати їх. Заяву зі своїми пропозиціями написав у міськраду та голові обладміністрації, проте відповідей не отримав. Це Давид Худадян  підтвердив під час телефонної розмови журналісту 20minut.ua у квітні 2014 року. Саме тоді цирк гостював у Збаражі, Кременці та Підволочиську на Тернопільщині. До речі, захисники тварин вже тоді скаржилися за неналежний догляд за звірами.  Тоді власник зоопарку запевняв, це зовсім не так. Мовляв він годує, доглядає та лікує звірів. У зоопарку на той час були верблюд, чотири вовки, чотири мавпи, два ведмеді, три лисиці, єнотовидна собака, три леви, два дикобрази, кабани, чорнобурки.  

За жорстоке поводження з тваринами рівненська поліція вже порушила кримінальне провадження, повідомила керівник сектору комунікації Головного управління національної поліції в Рівненській області Інна Березовська. Проте  власник зоопарку, як каже вона, виїхав до Росії. 

- Як тільки ситуація з зоопарком набула розголосу, ми зв’язалися з цим чоловіком і він обіцяв через три дні приїхати і вирішити питання з зоопарком, - каже Інна Березовська. - Проте наразі він так і не приїхав. 
Тим часом тварин вдалося прилаштувати. Їх забрали у Рівненський зоопарк. Залишилися двоє бурих ведмедів, яких спершу підгодовували мешканці Дубровиці, а потім забрали у Луцький зоопарк. 

Якщо поліція все ж знайде власника цирку, суворе покарання йому не світить. 
- Закон дуже лояльний до таких порушників,  - каже пані Березовська. - Ви не повірите, але йому загрожує штраф 850 гривень. 
До речі, в інтернеті можна побачити ряд публікацій з різних міст, де журналісти та захисники тварин піднімають питання неналежного догляду за тваринами у цьому пересувному зоопарку. У публікаціях пише, що звірі сумні, змерзлі, їхні клітки в поганому стані, без обігріву взимку. Відомо також, що власник пропонував продати зоопарк і в Ужгороді. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up