Партнер рубрики Події

"Зробили подарунок - призупинили процес": суди через рейдерське захоплення на Гайовій тривають

"Зробили подарунок - призупинили процес": суди через рейдерське захоплення на Гайовій тривають
  • Тернополянин Руслан Дрозд переконує, що підприємство, яким він володіє понад сім років, силою захопили рейдери. Уже понад рік вони господарюють тут, а він намагається добитися справедливості в судах.
  • 23 грудня справу розглядали у Тернопільському господарському суді.  Відповідачі на засідання не з'явились. Суд наразі призупинив розгляд справи.

Історія розпочалась ще наприкінці 2018-го року. Тоді вулиця Гайова перетворилась на вулицю із американського блокбастеру: люди у масках зі зброєю,  десятки поліцейських у формах, дим з вогнегасників та бунт місцевих активістів.

Тернополянин Руслан Дрозд розповідає, що невідомі люди зі зброєю, у камуфляжі просто зайшли на територію його підприємства. Тому він не може вести свою господарську діяльність.

У квітні 2019-го чоловік подав позов до суду про витребування майна, яке належить його фірмі. 

Відео дня

- Позов ми подали у зв'язку з тим, що способом захисту свого права власності на майно є механізм витребування його з чужого незаконного володіння, - каже представник позивача Назар Редьква. - "АМН-Транс" є законним власником майна на підставі всіх документів, які передбачені законом оформлення права власності в Україні. Наші опоненти зараз знаходяться на території підприємства незаконно.

Судова тяганина триває понад півроку

"Нові власники" подали зустрічний позов до суду, яким вимагали скасувати право власності на майно, розташоване за адресою Гайова, 44. Суд відмовив у задоволені позову. Проте компанії "Блекбренд-сервіс" та “Кан-компані” подали апеляційну скаргу на це рішення у Львівський апеляційний суд. Там теж у задоволені позову відмовили. Далі ж компанії подали касаційну скаргу на Верховний касаційний суд. Там теж вони отримали відмову.

- Усі ці справи розглядались з 14-го червня 2019-го року до 2 грудня, - каже пан Редьква. - Ми підозрюємо, що наші опоненти наперед знали, які рішення будуть. Вони знають, що справу програють, тому будуть затягувати процес всіма можливими шляхами.

Разом з тим товариства подали кілька окремих позовів на визнання свого права власності на підприємство.

Тернопільський обласний господарський суд відмовив у задоволенні позову про визнання свого права власності на нерухоме майно компанії "Кан-компані", яка називає себе власником території на Гайовій.

Компанія знову не погодилась із рішенням Тернопільського суду та подала апеляційну скаргу до Львівського апеляційного суду. Представляють у апеляційному господарському суді сторону позивача адвокати Юрій Накельський та Сергій Мозіль. Сторону відповідача - Назар Редьква та Андрій Гуцалюк. Останнє засідання у цій справі відбулось 23 грудня 2019 року. Суд вислухав пояснення обох сторін процесу. Проте рішення у цій справі буде згодом. 

Відповідачі на засідання не з'явились

17 січня у Господарському суді Тернопільської області відбулось чергове засідання суду за позовом компанії "АМН-транс".

Відповідачі у справі компанія "Кан-компні" на засідання не з'явились. Про причину суд попередили - у представників надто насичений графік. 

 Після початку засідання суд на кілька хвилин йде у нарадчу кімнату, щоб вирішити чи розглядати справу без присутності однієї із сторін. Проте рішення неабияк здивувало присутніх: суд призупинив справу до рішення Львівського апеляційного суду. 

- Фактично суд зробив подарунок нашим опонентам у зв'язку з тим, що в цій справі Тернопільський суд хоче дочекатись вирішального засідання у справі, де ми є відповідачами, - каже Назар Редьква. 

Тим часом Руслан Дрозд і далі не може потрапити на територію свого підприємства. Окрім того,  у Львівському суді зараз триває розгляд третьої справи за позовом однієї із компаній, які називають себе ними власниками території на Гайовій ,44. 

Судове засідання у Львові відбудеться 27 січня. Чи буде воно вирішальним, теж наразі невідомо. Ми стежимо за ходом судів. Чиє право власності на підприємство  - читайте згодом. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up