Партнер рубрики Події

Звернулись із закладеністю носа: з вуха чотирирічного хлопчика медики з Тернопільщини вийняли павука

Звернулись із закладеністю носа: з вуха чотирирічного хлопчика медики з Тернопільщини вийняли павука

Непересічна подія трапилась з 4-річною дитиною зі Скалатської громади. У вухо дитини потрапила комаха, але медики успішно впорались з цим випадком

Про випадок повідомили медики Скалатської лікарні.

— Мама хлопчика,4 років, звернулася в лікарню зі СКАРГАМИ : у дитини закладеність носа, слизові виділення з носа, утруднення носового дихання. При огляді дитини ЛОР- лікар виявив алергічний риніт та випадкову цікаву знахідку…. стороннє тіло слухового ходу, а саме павука, сказали у медзакладі.

Ні мама, ні дитина не здогадувались про такий «скарб».

Відео дня

На зображенні може бути: текст

Пам'ятка батькам

— Якщо Вам чи дитині потрапило стороннє тіло, дайте можливість йому вилізти самому, відтягнувши вухо, потрусивши голову. Сірка придумана природою для того, щоб захищати слуховий прохід від комах та створює антибактеріальне середовище. Не потрібно ідеально чистити вуха,  повідомляє лікарка Яна Стаднік

Якщо самостійно не вдається витягнути комаху, краще зверніться за допомогою.

Геть паніку

Якщо у ваше вухо потрапила комаха ні в якому разі не потрібно панікувати. Так ви тільки погіршите ситуацію. Пам'ятайте, що нічого страшного не відбудеться, якщо ви своєчасно зробите всі необхідні заходи.

Потрясіть головою

У більшості випадків мошки не залітають занадто далеко, тому можна спробувати потрясти головою або пострибати, тоді вона вилетить сама.

Світло

Якщо попередній спосіб не допоміг, можна спробувати відігнати комаху за допомогою світла. Для цього прийміть сидяче положення і направте в вухо світ яскравої лампи або ліхтарика. Не тримайте предмет занадто близько до вуха, щоб дати можливість мушці вибратися.

Рідина

У випадках, коли комаха забралась далеко і на неї не діє світло, то вам залишається застосувати рідину. Для початку візьміть перекис або борний спирт. Ще відмінно підійде одна з олій, наприклад, камфорна або рослинна. Потім ляжте на бік, щоб травмоване вухо залишалося зверху. Кілька крапель обраної рідини закапайте у вухо. Після цього нахиліть голову в іншу сторону, щоб комаха витекла разом з рідиною.

Чого не можна робити?

Коли людям комаха потрапляє у вухо, то першим ділом багато хто намагається витягнути її механічним способом. Але фахівці попереджають, що використання голок, шпильок та інших подібних до них предметів, може пошкодити барабанну перетинку і ви оглухнете.

Якщо у вас не виходить самостійно витягти комаху, то краще звернутися до лікаря.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що хірурги Тернопілського обласного онкодиспансеру провели успішну операцію з видалення пухлини. Операцію виконали в радикальному обʼємі. Загальна маса пухлини становить 9.5 кг.

Читайте також:

У Тернополі пацієнтів з ожирінням оперують за новітньою методикою

Тернопільські медики провели унікальну операцію на серці

Львівські медики пересадили донорське серце 11-річному хлопчикові із Тернополя

Вперше в Україні: медики із Тернополя провели унікальну операцію

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up