Партнер рубрики Події

Час покаже: реакція тернополян на кадрові зміни в ЗСУ (ОПИТУВАННЯ)

Час покаже: реакція тернополян на кадрові зміни в ЗСУ (ОПИТУВАННЯ)
  • Володимир Зеленський оголосив про зміну у вищому воєнному керівництві. Замість Валерія Залужного головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський.
  • Журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян, що вони думають про кадрові зміни.

Чутки про звільнення пана Залужного та призначення нової людини понад тиждень обговорювали у соціальних мережах.

Система потребує оновлення

Ввечері восьмого лютого Володимир Зеленський повідомив про необхідність оновлення керівництва ЗСУ і подякував за службу Валерію Залужному.

«Я вдячний генералу Залужному за два роки захисту. Я вдячний за кожну перемогу, яких ми досягли разом і завдяки всім українським воїнам, які героїчно витягують цю війну на собі. Відверто поговорили сьогодні про те, що потребує змін в армії. Термінових змін. Я запропонував генералу Залужному бути й надалі разом у команді Української держави. Буду вдячний за його згоду», — написав Президент України.

Відео дня

Під час вечірнього звернення Володимир Зеленський назвав ім'я нового головнокомандувача. Ним став Олександр Сирський. За словами Зеленського, Сирський має успішний досвід захисту — провів Київську оборонну операцію, і успішний досвід наступу — Харківської визвольної операції.

Під час опитування не всі тернополяни готові були коментувати зміни. Люди наголошували, вони не є військовими експертами, а якщо пан Зеленський прийняв рішення – на це є свої причини.

Захар, 18 років, студент

 — За Валерія Залужного нічого не можу сказати. За генерал-полковника Олександра Сирського також ще не читав. Час покаже, чи вірним було це рішення. Будемо бачити далі.

Галина, 69 років, пенсіонерка

 — У мене дитина на війні та ніколи нічого поганого про Валерія Залужного від неї не чула. Щобільше, я знаю, як він їх підтримував.

Юрій, 27 років, приватний підприємець

 — Можливо це рішення прийняв і не Володимир Зеленський. Хто його знає? Щодо Олександра Сирського, то він не є новою людиною. Він воює з 2014 року, був головою АТО, захищав Київ, організовував контрнаступ на Харківщині. Так, він народився в росії, але з цим нічого не зробиш, історію не перепишеш. Зараз ми ще не можемо робити якісь висновки, ще зарано.

Катерина, 20 років, хореограф

 — Коли на початку тижня пішли чутки про Звільнення Валерія Залужного, то я вже тоді почала читати різні джерела, різні матеріали. Для себе зробила висновок – інформація не є фейковою, але всьому свій час. Як бачимо, так воно і сталося. Про нового головнокомандувача сказати нічого не можу, треба слідкувати за розвитком подій.

Галина, 43 роки, безробітна

 — Я не дуже розбираюсь в політиці та і не читала, чому його звільнили. Але вважаю, то щось недобре робиться, бо Валерій Залужний – гарна людина. Та від нашої влади нема чого доброго очікувати. Мій односелець приїздив у відпустку і каже, що кінця війни не видно. 

Ігор, 60, пенсіонер

 — Військові та цивільні вже довіряли Валерію Залужному. Щось говорити про пана Сирського ще зарано. Слідкуватимемо за його діями, будемо робити висновки.

Володимир, 63 роки, тернополянин

 — Звичайно, я завжди виступав «за» Валерія Залужного. Тому що він – цвіт нашої нації. Він гарний генерал, військовий, прекрасний чоловік. Його розуміли не лише військові, а й цивільні. Про нового головнокомандувача нічого ще не читав, адже був на нічному чергуванні. Як буде – побачимо.

Читайте також:

Новим Головнокомандувачем ЗСУ став Олександр Сирський

Йде пішки понад 600 км, аби допомогти побратимам: інтерв’ю з Петром Скрипкою, який дістався Тернополя

Як голосували за законопроєкт про посилення мобілізації нардепи з Тернопільщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Natalia

    Відправляйте скарги на цього попрошайку зазначте , що фейковий акаунт
  • В

    Як завжди недолуга молодь не може змиритись із своїм недолугими вибором 19 їм ще не впарило адже війна на Херсонщині а не дома
  • Svitlana

    Нащо ви роздуваєте цю тему, горе-журналісти? Мало вам ботів російських?
  • Дмитро

    Українці прошу допоможіть. Їдемо з Харкова до Львова! везу жінку  та  дитину! Людина яка  мала допомогти нам в дорозі вимкнула телефон! Бензин скінчився! Стоїмо в Київській області допоможіть паливом або коштами будь ласка вас хто скільки може. Потрібно 2200 грн через декілька днів поверну! Допоможіть Благаю.

    4132827012494695

    Володимир reply Дмитро

    А той військовий хоч знає, що ти прикриваючись його фото збираєш на нього гроші ?

    Yura reply Дмитро

    Дай номер телефона

    Олежик reply Дмитро

    В якому лагері тобі в дупу в'їжджають?

    Людмила М reply Дмитро

    Шахрай, не ведіться

    Vitaliii reply Дмитро

    Так ти був ОлЕГ

    Дмитро reply Дмитро

    Слухай друже цей текст один і той самий гуляє по телеграм чатах вже як паро місяців,нашо брехати? Їхали і скінчився бензин ,і нема грошей на заправку? То як ви їхали що немає даже на заправку, чим думали? Видали не позорся

keyboard_arrow_up