"Дністер відкритий для всіх": для людей з інвалідністю організували сплав

"Дністер відкритий для всіх": для людей з інвалідністю організували сплав
  • Про все, що необхідно знати тим, хто бажає сплавлятися по річках на плавзасобах різного виду людям з інвалідністю розповідали рятувальники. А потім разом сплавлялися рікою Дністер із села Устечко до села Іване Золоте Заліщицького району.
  • Захід відбувся у рамках проекту "Подорожуй безпечно", яке спільно організовує управління туризму ОДА та управління ДСНС України у Тернопільській області. 

- Чи здатні люди з інвалідністю займатись активним відпочинком? Так здатні, - каже голова Тернопільської обласної організації "Союзу осіб з інвалідністю України" Михайло Костів. - І це нещодавно в черговий раз довели сміливці з Тернопільської області, які здійснили сплав по річці Дністер. За пропозицією управління туризму облдержадміністрації ми сформували групу активістів, які мають різні нозології, групи інвалідності. Приємно, що погодилась на поїздку і мати з неповнолітньою дитиною.

Як пише у Facebook пан Костів, найперше виникло логічне запитання чи відчувався страх. Страху не було. Насамперед через те, що з самого початку відчувалась впевненість в своїх силах, щирість і доброзичливість людей, які були причетні до сплаву.

- Ані словами, ані фотографіями не можливо передати відчуття природної краси, душевного задоволення, які можна отримати під час сплаву, - пише чоловік. - Цю атмосферу можна відчути лише перебуваючи в плавзасобі. Кожен з нас переконався, що подорожувати річкою Дністер безпечно для усіх. Дуже хочеться щоб такий вид відпочинку знаходив як найбільше прихильників.

Відео дня

Як повідомляють в управлінні ДСНС,  до сплаву готувалися вкрай ретельно. Працівники відділення водолазно-рятувальних робіт Управління детально дослідили водне плесо Дністра та прибережну смугу маршруту, а організатори заходу пристосували плавзасоби для осіб з обмеженими можливостями.

Сам захід складався із двох частин: теоретичної та практичної. На теоретичній частині фахівці Управління ДСНС України у Тернопільській області розповіли про все, що необхідно знати тим, хто бажає сплавлятися по річках на плавзасобах різного виду. Зокрема, начальник пошуково-рятувального відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління  Сергій Яворський розповів про правила користування маломірними суднами. Він наголосив на забороні перевантаження плавзасобу, стрибків із нього у воду, перебуванні на плавзасобі у стані алкогольного сп’яніння. Не варто брати на такий екстремальний відпочинок дітей, віком до 7 років.

Сергій особливу увагу звернув на правила безпеки при розпалюванні вогнищ на природі під час відпочинку. Адже часто елементарна людська недбалість може привести до катастрофічних втрат у екосистемах. Багато важливої інформації розповів начальник відділення водолазно-рятувальних робіт Руслан Сивак. Присутні з цікавістю слухали про причини утоплень та деталі роботи відділення. Здивувала усіх і сумна статистика загибелі на воді. Рятувальники нагадують, що з початку року на водоймах Тернопільщини загинуло 13 осіб, з них 2 – неповнолітніх. Особливо небезпечним є літній період.

Надзвичайно корисною була розповідь Віктора Репути. Він звернув увагу на ті небезпеки, які можуть торкнутися нас у літній період. А це: сонячний і тепловий удари, укуси кліщів та різних комах. Окрему увагу звернув Віктор на правилах надання домедичної допомоги при виникнені кризових ситуацій.

А опісля семінару усі присутні на спеціально облаштованих плавзасобах подолали водний шлях рікою Дністер із села Устечко до села Іване Золоте Заліщицького району.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Михайло Костів

    Дякуємо за всестороннє висвітлення цієї події
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up