Запрошують на свято тюльпанів. Поїдьте в українську Голландію

Запрошують на свято тюльпанів. Поїдьте в українську Голландію

Унікальне море різнобарвних тюльпанів можна побачити і в Україні. Шматочок Голландії є не так вже й далеко від Терно­поля  — у селі Мамаївці Кіцманського району на Чернівеччині. На гектарі поля тут висаджено близько 40 сортів тюльпанів. Мандрівка туди забере лише день, а вражень буде на весь рік!

Посіяв таке поле місцевий під­приємець Олександр Стратійчук, який багато років був на заробітках у Голландії. Там доглядав за тюльпанами. Тепер свій досвід чоловік застосовує на українській землі.

Аби сфотографувати всі тюльпани, і дня може забракнути. Квіти займають майже гектар поля. Їх підприємець привіз із Голландії. Червоні, жовті, ро­же­ві, білі, бордові, фіолетові, високі та мініатюрні, з пухнастими пелюстками та класичними… Вражень словами не передати!

Про долину тюльпанів щороку дізнаються все більше туристів. Багато фірм розробили сюди туристичні маршрути. Проте добратися сюди можна самотужки – автомобілем чи навіть автобусом, який прямує до Чернівців. З Тернополя до Мамаївців — 160 км. На трасі не доїжджаючи до Чернівців водій вам підкаже, де краще вийти, аби добратися до тюльпанів. Де саме є тюльпанове поле, вам підкажуть місцеві жителі.

Відео дня

Минулого року тюльпанове поле було у сусідньому селі Лужанах, адже місце для квітів потрібно періодично змінювати.

— 17 квітня ми якраз відкрили сезон, вже зацвіли 45% тюльпанів, — повідомив Олександр Стратійчук. — Протримаються квіти тиждень-півтора. На екскурсії до нас можна їздили орієнтовно до 26 квітня. А у неділю, 22 квітня запрошуємо усіх на свято тюльпанів, яке розпочнеться в 11.00. У програмі – виставки, презентація виробів декоративно-ужиткового мистецтва, народних промислів, частування й розваги.

То ж вирушайте на тюльпанове море. До речі, тут можна не лише зробити цікаві фотосесії, а й придбати тюльпани. Одна квітка - 10 грн. Вхід на тюльпанове поле - 30 грн. 

Читайте також: Милуватися магноліями їдьте у Кременець

Коли можна побачити крокуси у Карпатах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Kate Leschyshyn

    Olya Kopyshchynska пам‘ятаєш як ми їздили туди?)))) 😂

    Olya Kopyshchynska reply Kate Leschyshyn

    😂😋ще б пак
  • Halyna Pankevych

    Яка краса!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up