Милуватися магноліями їдьте у Кременець

Милуватися магноліями їдьте у Кременець
  • Магнолії, сакури, тюльпанове дерево та багато інших рослин скоро зацвітуть у Кременецькому ботанічному саду. Саме весняне цвітіння тут багате яскравими барвами. 
  • Заплануйте поїздку в Кременець, аби помилуватися унікальною красою

Як повідомили 20 хвилин в Кременецькому ботанічному саду, цвітіння очікують з дня на день.

- В залежності від погодніх умов, орієнтовно в другій декаді квітня - ранньовесняні магнолії. Кінець квітня- початок травня - пізньовесняні, повідомили працівники саду

Добратися до Кременця можна автобусом з автовокзалу. Де розташований ботанічний сад, вам підкажуть місцеві мешканці.

Відео дня

— Щодня з 8.30 до 17.30 на місці є екскурсоводи, які можуть провести екскурсію для різних вікових груп. Щодо екскурсій на вихідні потрібно домовлятися заздалегідь, — розповідає завідувач відділу квітниково-декоративних рослин Кременецького ботанічного саду Ольга Скакальська. — А загалом вхід в сад відкритий для всіх. Ми запрошуємо приходити і милуватися квітами, деревами, красиво-квітучими та декоративно-листяними видами. Тільки дуже просимо не нищити рослин і не красти їх.

 У ботанічному саду зараз та впродовж року є на що подивитися. Тут ще два тижні цвістиме рододендрон сіхотинський. У нього дуже красиві насичені фіолетові квіти. Ще тут є «Сад магнолій», в якому можна побачити багато видів, форм та сортів цих розкішних рослин. Першою вже зацвіла білими квітами магнолія Кобус. Та вже з великодніх свят тут почнуть квітнути інші види.

— Магнолії цвітуть одна за одною з середини квітня до початку травня, - каже Ольга Скакальська. — Останньою цвістиме рожева магнолія Суланжа.  Квіти у магнолій великі, запашні, від білого, до темно-рожевого кольору. Для любителів ці квіти одинакові. Але насправді всі вони різняться між собою. І аромат магнолій настільки приємний, що чути його здалеку.

Окрім того, у ботанічному саду саме цвітуть ґрунтопокривні рослини, які розгортаються по ґрунті яскравими килимами.

— Їх використовують для дизайну альпійських гірок, вони можуть бути аналогами газонів, — розповідає пані Скакальська. — Ці декоративні рослини — вічнозелені, взимку вони не вимерзають, а навесні ще й тішать цвітом. Ще у нас цвітуть багаторічні рослини: бадан гібридний та серцелистий– білий, блідо і насичено рожевий. Масово квітує  красуня-форзиція, ніби жовтим мереживом покриті гілки.. А у травні зацвітає ліріодендрон, який ще називають тюльпанове дерево.

Читайте також: Коли можна побачити крокуси у Карпатах

Долина тюльпанів розцвітає на Великдень. Поїдьте в українську Голландію

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera Від читача 21:01 Концерт гурту O.N.E. 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів» 14:00 16 квітня не буде води на Подільській, а 18 квітня — на Новому Світі 13:25 Військова прокуратура розслідує напад з ножем у Бережанах — потерпілий у реанімації 12:50 У маршрутках Тернополя можна безоплатно зарядити гаджети: розповідаємо про умови 11:45 У школі №18 вшанували пам'ять випускників, які загинули у російсько-українській війні 10:57 В ДТП у Тернополі травмувався 62-річний велосипедист 10:30 Автосервіси та СТО Тернополя. Ваш автомобіль – наша турбота! (партнерський проєкт) 10:10 Знов курсує маршрутка №33 до дач біля Тернополя 09:30 Сьогодні, 15 квітня: перша письмова згадка про Тернопіль і день взяття міста радянськими військами 09:01 Чого чекати від погоди цього тижня: синоптики дали прогноз
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up