Стовпчики термометрів підуть вгору: в Україну йде значне потепління

Стовпчики термометрів підуть вгору: в Україну йде значне потепління
  • У Тернополі протягом усього дня погода буде похмурою. Майже весь день минув без опадів, а ближче до вечора може розпочатися дощ.
  • Температура повітря коливатиметься від +12 до +22

Максимальна та мінімальна температура повітря за останні 130 років 4 червня:

МАКС: 27.4° (1981, 1982)
МІН: 4.9° (1966)

Відео дня

Погода від Наталки Діденко

Вже завтра температура повітря в Україні досягне +20+24 градусів, у центральних областях та на Півдні подекуди до +26 градусів.
На Сумщині та Харківщині буде трохи свіжіше, +17+22 градуси.

Вітер віятиме з південного заходу, нарешті!, проте буде поривчастим, до сильного.

Що з дощами?
5-го червня дощі з грозами найбільш ймовірні у півнінчих областях України, у Центрі, місцями на Заході та на Харківщині.
Усі, хто не потрапив у цей мокрий список - завтра без істотних опадів.
 

У Києві п`ятниця буде з дощем та грозою. Вітер південно-західний, поривчастий. Найближчої ночі вже +10+12 градусів, завтра вдень потеплішає до +22+24 градусів.

Вже з 6-го червня тепло розкручуватиметься далі і нас чекають спекотні деньки.

На Трійцю в Україні очікується +23+28 градусів, на Півдні та Сході місцями до +30 градусів! Карта 2.

За попередніми прогнозами, наступний тиждень в Україні буде спекотним та переважно сухим.
Проте в західних областях литимуть дощі та очікується нижча температура повітря.

Цей прогноз для західної частини України повинен привернути особливу увагу мешканців навколокарпатського району, Закарпаття та відповідних служб.
Адже там ВЖЕ спостерігається підйом рівнів води в річках, а майже безперервні дощі, які очікуються на наступному тижні, можуть суттєво ускладнити ситуацію.

Народний прогноз погоди

4 червня відзначається день пам'яті мученика Василиска. Цей день у давні часи вважався солов'їним днем. Наші пращури ходили слухати спів солов'я, вважали, що "хороший ранок зі співу птахів розпочинається". Якщо на Василиска соловейко співає всю ніч, то день погожий буде. А якщо у цей день добре пахне жимолостю - на дощ. 4 червня наші пращури слідкували за комахами: якщо масово з'являлись павуки і ґедзі - до урожаю огірків. На хороший урожай вказували і сильні роси.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ольга Кудинова

    Дождались...Теперь будем ждать похолодания!
  • Зинаида Наумчик

    Люблю,когда предсказывают погоду,за прошедшее время,н-р .сообщают 7июня о погоде 4-5 июня...Во всяком случае,более правдоподобно,-что было ,то и сообщили...
  • Федора Головчанська

    Дякую Господи!
  • Людмила Бончак Соколик

    🙏🏼🙏🏼
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up