Заява фракції Об'єднання "Самопоміч" щодо блокування невідомими приміщення міської ради.

Заява фракції Об'єднання "Самопоміч" щодо блокування невідомими приміщення міської ради.

Сьогодні депутати Тернопільської міської ради - представники фракції "Об'єднання "Самопоміч" не змогли потрапити до приміщення Тернопільської міської ради для виконання своїх депутатських повноважень через блокування входу в раду невідомими особами.

Ми шкодуємо, що міський голова не зміг забезпечити безпеку депутатам та провести пленарне засідання п’ятнадцятої сесії Тернопільської міської ради. Також насторожує, що керівництво блокувальниками здійснював голова постійної комісії з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності Володимир Стаюра. 

Через неспроможність міського голови забезпечити належну організацію сесії, депутати не змогли розглянути важливі для життєдіяльності та розвитку міста питання.

Читайте також: Перед сесією під міською радою шарпанина 

Відео дня

Нам не зрозуміло, чому представники охоронної фірми, яка здійснюює охорону міської ради не вчиняла жодних дій, щодо деблокування приміщення міської ради. За словами керівника обласної поліції їх в приміщенні було більше 20 осіб.

Дії блокувальників під міською радою прямо підпадають під статтю 351 Кримінального кодексу України "Перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради". Санкція згідно цієї статті - штраф від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. 

Усі депутати, які не змогли попасти сьогоді на засідання сесії через блокування приміщення написали відповідні заяви про кримінальне правопорушення на ім'я начальника ГУПН в Тернопільській області. Керівник обласної поліції, як досвідчений слідчий, запевнив, що дії, які відбувалися під радою підпадають під статтю кримінального кодексу України, та що представники поліції зібрали достатню доказову відео- та фото- базу. Віримо у справедливе розслідування та належне покарання винних.

Колегам-депутатам, які постраждали під час сутичок бажаємо швидкого одужання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Кубіцький

    Радянська влада - злочинна влада!

    Петро Білецький reply Олег Кубіцький

    Діду, ви як шось скажите то хоч стій хоч падай.
  • Петро Білецький

    А я шо казав на рахунок того шо ці вчорашні мутки це "Партія Сміття" все колотить. Свободівці напевно переметнулись до неї - ЗА БАБКИ, а Свобода тепер непускає і тих і тих. Правильно роблять.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:45 Біля Тернополя зіштовхнулися громадський автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up