«Маска не допоможе»? Як дотримуються карантинних вимог у тернопільських торгових центрах

«Маска не допоможе»? Як дотримуються карантинних вимог у тернопільських торгових центрах
  • Відповідно до вимог «червоної зони», у Тернополі мали б заборонити роботу кафе та ресторанів, а також торговельно-розважальних центрів. Втім, вони залишаються відкритими.
  • Як працюють - подивилися журналісти "20 хвилин". 

Ми завітали до торговельно-розважального центру «Подоляни» та торговельного центру «Орнава» і побачили, яких карантинних заходів там вжили, а також чи дотримуються маскового режиму відвідувачі.

Відео дня

У ТРЦ «Подоляни» одразу при вході розмістили безконтактний дезінфектор. Охоронець при вході міряє температуру відвідувачам, котрі заходять, а також просить виходити з ТРЦ через двері, що знаходяться поруч. Таким чином потік людей розмежовується.

Перед входом до кожного з магазинів є написи, у яких попереджають, що в приміщенні може знаходитися не більше зазначеної кількості людей. Окрім того, в оголошеннях просять дотримуватися соціальної дистанції, а також носити маску.

У деякі магазини вхід обмежили.

Втім, маскового режиму дотримуються не всі продавці та відвідувачі. Орієнтовно кожен п'ятий відвідувач ТРЦ «Подоляни» воліє знаходитися у приміщенні без маски.

– Нас залякують «червоною зоною», – каже один з відвідувачів. – Якщо хтось в «Подолянах» і ходить хворий, то маска мені вже не допоможе.

У ТЦ «Орнава» одразу зі входу до супермаркету є розмітка, що дозволяє відвідувачам дотримуватися дистанції. На жаль, безконтактний дезінфектор в торговельному центрі не працює, натомість є звичайний.

Також можна помітити багато оголошень, у яких просять дотримуватися дистанції та носити маску.

У будній день відвідувачів в «Орнаві» значно менше, ніж у вихідний, але майже всі в масках. На вході в магазини є оголошення про те, що без масок потрапити до них вам не вдасться.

Зауважимо. відповідно до постанови №343, для функціонування під час карантину, торговельно-розважальним та торговельним закладам необхідно дотримуватися відповідних вимог.

"Торговельного (виключно в магазинах, зокрема магазинах, що розташовані у торговельно-розважальних центрах) і побутового обслуговування населення за умови забезпечення персоналу (зокрема захист обличчя, очей, рук) та відвідувачів засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно, перебування у приміщенні не більше одного відвідувача на 10 кв. метрів торговельної площі, а також дотримання інших санітарних та протиепідемічних заходів" - зазначається в документі.

 

А як вважаєте ви, чи варто обмежити роботу торговельних та торговельно-розважальних центрів у Тернополі на період, поки місто знаходиться в «червоній зоні»?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Хтось

    Шановний Валерію, кажете, люди подуріли? Якби ті маски справді носили всі, причому носили правильно, в нас не було би тієї ситуації, що зараз є. Не вірите, то гляньте на Китай та В"єтнам. У В"єтнамі, де населення 95 млн., за весь час тільки 1 тис. хворих, 35 померло.А Ви, шановний Володимире, кажете, дегенерати? Моя сестра заразилася коронавірусом в маршрутці, зі всіх пасажирів тільки декілька були в масках включно з нею, вона ледве вижила, то може тим гарним словом потрібно назвати розумників без масок,га?

    Іван reply Хтось

    от бачите, маска не допомагає при вірусній епідемії... і ліків не має... тільки імунітет... маска, допоможе не розповсюдити ваші соплі, якщо є такі.... тому для гігієни, треба, а від вірусу на жаль...
    здоровя треба берегти з молоду
  • Валерій Якимчук

    Люди подуріли...
    Вже й не уявляють свого життя без масок
    Погано коли мізків немає.
  • Зоряна Гевко

    Так,я завжди ношу маску.Маска не шкодить.
  • Володимир Гевко

    боже, які самозакохані та егоїстичні дегенерати - кожен маску сприймає виключно як елемент захисту себе коханого від людей.
    а не захист людей від себе. маска в першу чергу стримує рознесення зарази від хворого, а ніхто з нас, непротестованих, не може знати - хворий я чи здоровий. бо можна мати чудовий імунітет і навіть не підозрювати в себе ковід, а просто тупо заражати всіх навколо, почуваючись прекрасно. а хтось, із гіршим імунітетом чи супутньою складною болячкою за три тижні дійде в реанімації. і таким чином стати ненавмисним байдужим убивцею людей.
    суспільство егоїстів, сука.

    Богдан Ярома reply Володимир Гевко

    А маски то по місяцю носять. А їх же потрібно міняти кожних чотири години... Хто міняє? Підніміть руку.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up