Партнер рубрики Події

Який із парків Тернополя найбільш комфортний? Рейтинг журналістів «20 хвилин»

Який із парків Тернополя найбільш комфортний? Рейтинг журналістів «20 хвилин»
  • Тернопіль – місто, що славиться своїми парками. Та виглядають вони по-різному. Одні доглянуті та чисті, а інші…не дуже.
  • Ми вирішили перевірити, наскільки привабливими є тернопільські парки та оцінили кожен з них за кількома критеріями.
  • У коментарях до тексту ви можете поставити власну оцінку парку та написати свої враження – що подобається, які зміни потрібні.    

Оцінювали ми за шістьма критеріями: стан велодоріжок, дитячих майданчиків, вуличних тренажерів, освітлення, наявність лавок та чистоту у кожному з парків.

Журналіст "20 хвилин" обійшов різні парки міста 30 та 31 березня. На фото ви можете побачити годину та дату, коли воно було зроблене. 

Максимальна кількість зірочок – 5.

Відео дня

Парк «Національного відродження»

Розпочнемо огляд з парку «Національного відродження». Одразу при вході зі Східного масиву, бачимо символ парку – старий літак МІГ-15. Щодо нього й досі тривають суперечки, адже в міськраді не знають, як вчинити з ним – провести реконструкцію чи демонтувати. А тернополяни побоюються, щоб замість символу не виросла чергова багатоповерхівка.

Велодоріжок ми не знайшли, не побачили жодних розміток чи знаків. Але тротуари тут досить широкі. Аби розминутися з велосипедистом, проблеми немає.

Дитячих майданчиків є декілька. Вони майже у відмінному стані, та на одному з них земля дуже мокра, і через це дітям легко забруднитися, на відміну від другого майданчика, де землю вислали штучною травою.

Вуличні тренажери є, вони у відмінному стані. На них, до речі, охоче займаються тернополяни. 

Освітлення в парку «Національного відродження» є, як і у всіх парках міста. Тому ми насамперед звертали увагу на стан освітлювальних опор. Подекуди їх вигляд не змінився ще з радянських часів. Вони у хорошому стані, видно, що за ними доглядають, але після того, як центральну частину парку оновили, ці опори виглядають надто старими. Увечері парк добре освітлюється, це приємно тішить. Адже колись сюди було страшно ногою ступити у сутінки. Тепер тут щовечора збирається молодь. 

Стан лавок в парку практично відмінний. Ми не знайшли жодної, що потребує фарбування чи реконструкції. Тут вони або нові, або ж зі свіжою фарбою.

Чистота. Парк «Національного відродження» дуже чистий. Тут дуже багато сміттєвих контейнерів, які розставили біля кожної лавки. Можливо, саме цей фактор дозволяє зберігати чистоту.

Парк «Здоров'я»

Це наймолодший парк Тернополя. Його відкрили у 2015 році. Він невеликий за площею, але тут є практично все для відпочинку, розваг, тренувань та прогулянок з дітьми.

Велодоріжка є. Але доцільно було б на ній намалювати знак велосипеда. Як це зробили у парку імені Тараса Шевченка.

Дитячий майданчик потребує косметичного ремонту, його, принаймні, варто пофарбувати. Адже вицвілий колір фарби зовсім не приваблює.

Вуличні тренажери тут нові, у відмінному стані.

Оскільки парк новий, освітлювальні стовпи також нові. Окремі плафони на них дещо брудні.

А ось лавки хочуть, аби їх пофарбували, адже стара фарба на них вже обдирається. А на лавці одразу біля входу в парк не вистачає декількох брусів.

У парку «Здоров’я» чисто там, де люди найменше відпочивають компанією: дитячий майданчик, вуличні тренажери, центральна дорога. А от біля мангалів подекуди розкидане сміття. Та й мангали вже у напівзруйнованому стані через постійну експлуатацію.

Парк «Топільче»

Його відкрили в 1985 році. Колись, у 60-их роках, на місці парку було болото, а тепер це чи не найулюбленіше місце прогулянки жителів масиву «Дружба».

Для велосипедистів тут є велодоріжки. Їх умовно можна розділити на дві частини: велодоріжки на бруківчастих тротуарах та на асфальтованому покритті. І якщо перші виділили кольором та розміткою, то на асфальтованому тротуарі розмітки ми не помітили.

Дитячі майданчики в хорошому стані, але фарба на них вже вигоріла на сонці.

Вуличні тренажери у відмінному стані. Біля них же є і скейтпарк.

Освітлення є не всюди, лише на головних доріжках. Подекуди можна спостерігати заржавілі освітлювальні опори.

Лавки потрібно пофарбувати. Подекуди фарба починає лущитися та здиратися.

Парк чистий поблизу головних доріг. Видно, що за ним регулярно доглядають і прибирають. Та на деяких ділянках стоїть вода, і це псує загальний вигляд.

Але наступні фото ми зробили поблизу річки Серет, що також протікає парком.

«Старий парк»

Найстаріший парк Тернополя. У радянські часи його називали «Парк Слави». Він має всі шасни стати одною з найбільших окрас міста, але потребує істотної реконструкції. А поки його стан дуже поганий.

Читайте також:

Дубль 2, або Вони обіцяли. Як навели порядок у "Старому парку" після публікації на "20 хвилин" (ФОТО)

Велодоріжок тут немає, але це не найбільша проблема, адже навіть пішки пройтися і не забруднитися, тут можна хіба що Алеєю Слави та ще декількома асфальтованими доріжками.

Є дитячий майданчик. Він новий, доглянутий та гарний.

Є і вуличні тренажери. Вони також нові.

Освітлення є, але освітлювальні опори дуже старі, плафони брудні, а подекуди розбиті.

Лавки дуже старі. На деяких не вистачає дерев’яних брусів, майже всі у пташиному посліді та зі старою обдертою фарбою. А одна з лавок взагалі розтрощена деревом.

Парк чистий лише на Алеї Слави, а в решті локацій сміття дуже багато. Більше про сміття у «Старому парку» ви можете прочитати в матеріалі: Мертві птахи та купи сміття: у "Старому парку" тільки фільми жахів знімати. Ми перевірили.

Парк імені Тараса Шевченка

Розташований він біля Ставу і приваблює саме зручним розташуванням. До карантину тут часто проводили різноманітні заходи.

Розмітка велодоріжки вже здирається і потребує оновлення. Хоча вона є доволі широкою.

Дитячий майданчик сучасний, новий та великий і підійде як найменшим, так і старшим дітям.

Вуличні тренажери розташовані на острівці, до якого веде міст. Вони відносно нові, але фарба на них вже дещо вицвіла.

Освітлення в доброму стані, але подекуди плафони є брудними, та й загальний вигляд псують наліпки на багатьох стовпах.

Лавки також в доброму стані, але деякі з них варто пофарбувати.

Чистота. Парк імені Тараса Шевченка є одним з найчистіших парків і це не дивно, адже він в центрі міста.

Отже, найліпшим парком можна сміливо назвати парк імені Тараса Шевченка. Саме тут є все необхідне для активного відпочинку з друзями чи сім'єю. А от найгірша ситуація у Старому парку. Окрім нових вуличних тренажерів та дитячого майданчика позитиву там мало. Цей парк потребує тотального оновлення.

Відмітимо, що у всіх парках міста вуличні тренажери у відмінному стані. З дитячими майданчиками ситуація дещо гірша, деяким необхідний косметичний ремонт.

Опитування

Який парк Тернополя найкомфортніший?

А в якому парку міста любите відпочивати ви? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up