"Кожен художник - це крадій..." Тернополянка-самоучка пише картини, які охоче купують під різні інтер'єри

"Кожен художник - це крадій..." Тернополянка-самоучка пише картини, які охоче купують під різні інтер'єри
  • Катерина Ковальчук і сама не пам’ятає, скільки намалювала картин впродовж життя. Виставка її робіт відбулася в гастропабі NATURA.
  • Що надихає художницю? Яку мрію бажає здійснити в майбутньому? Під якими псевдоніма пише Катерина Ковальчук та яка їх історія? Відповіді - у інтерв’ю «20 хвилин».

- Ви та ваші картини стали головними об’єктами виставки. Які у вас емоції?

– Це просто вау (посміхається). Мені було дуже приємно спілкуватися з журналістами та звичайними відвідувачами. Я гадаю, що кожна людина хоче визнання, похвали і це абсолютно нормально.

Відео дня

- З чого черпаєте натхнення для написання картин?

– Музою для мене може бути будь-що, від випадково почутої пісні до погоди надворі. Художники – найбільші крадії у світі. Вони вихоплюють з будь-чого ідеї для  написання картин та обігрують їх в притаманному їм стилі. Мені не потрібно входити в певний транс, ідеї для картин з'являються миттєво та будь-де, наприклад, коли я в душі чи гуляю біля будинку. Інколи купую полотно та планую втілити на ньому одну ідею, а врешті-решт малюю інше.

- У художників зазвичай багато друзів. А чи просять вас знайомі намалювати їх портрет?

– Я не малюю портретів. Навіть якби я взялася за це, то, певно, намалювала б карикатуру чи шарж. У мене замовляють картини під інтер'єр, а я враховую всі побажання: кольорова гамма, фон тощо.

Художниця каже, що на написання картини під назвою "Габріела" її надихнула... кішка.

- Чи є якась основна тематика написання ваших картин?

– Немає. Але дуже люблю малювати природу та все живе. Штучні, синтетичні речі дуже виснажують людей.

- Ви навчалися на художника чи все ж почали малювати самостійно?

– Я – самоучка. Ніколи не вчилася на художника.

- Чи плануєте ви намалювати картину, що пов’язана з тематикою карантину?

– Ні. Вважаю, що карантин на картинах не варто зупиняти в часі. Не потрібно робити його історією.

- На які теми ви не погодилися б ніколи малювати картини?

– Насильство, пригнічення людей. Мені подобається писати картини світлі, які б радували людину.

- Про що ви мрієте, які ваші плани на майбутнє?

– Я б дуже хотіла намалювати ілюстрації до книжки. Моєму сину сім років. Часто ми читаємо разом. Інколи відкриваєш дитячу книжку, а там дійсно страшні малюнки. Коли мій син був менший, вибирала для нього книжки з позитивними, гарними малюнками.

- Чи є картини, які ви бажаєте лишити собі та нікому не віддавати?

– Під час написання картини я в неї закохуюся. Коли ж в мене з'являються ідеї для інших картин, попередню відпускаю та стараюся до неї не прив’язуватися.

- Коли ви почали малювати?

– Малюю ще з дитинства. Приблизно вісім років тому, коли народився мій син, я заново відкрила себе. Він мене дуже надихає.

- Яку картину ви писали найдовше?

– Для одної з перших картин, яку почала писати, замість полотна використала обгортку з книжки «Вироби для в’язання». Я промастила її клеєм ПВА, тоді в мене не було пензликів, тому вона була намальована сірниками. Іншу картину зробила на обгортці з книжки ще в дев’яностих і поки не закінчила, але обов’язково це зроблю.

Картина "Механічне серце" - одна з найпомітніших картин художниці, кажуть відвідувачі виставки

- Одна з картин ви підписали під псевдонімом Mandaly K. Скільки псевдонімів у вас є ще та яка історія їх походжень?

– Коли тільки починала малювати, то підписувала свої картини саме так. Потім подумала, що в майбутньому, можливо, не зможу довести, що картини мої, і підписувала своїм прізвищем. Мою кішку звати Мандала. Напевно, з неї все і почалося. Пізніше подумала, а чому б не назвати себе Mandaly K. Думаю, що в майбутньому в мене буде ще не одне ім'я.

- Чи плануєте ви відкрити в майбутньому свою художню школу?

– Коли наберуся достатньо досвіду. Це не так просто, адже художник – це не педагог, а педагог – не художник.

Художниця розповіла, що досі шукає себе в різних стилях малювання

- На вашу думку, художником може бути кожен, чи все ж ним потрібно народитися?

– Я вважаю, що в наш час будь-яка людина, якщо захоче, то зможе досягнути багато чого. Головне – бажання вчитися. З часом людина зможе підкорювати нові висоти. Важливо повірити в себе.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • ВолодяУкраїна!!!

    Катька я тебе Вітаю ти як завжди класна вовчик =)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up