Як провести час, коли в Тернополі карантин: ТОП-7 настільних ігор

Як провести час, коли в Тернополі карантин: ТОП-7 настільних ігор

Карантин в Україні зумовив пошукати інші способи проведення дозвілля, крім прогулянки. Рекомендуємо звернути свою увагу на настільні ігри.
 

З одного боку через карантин могли порушитися ваші плани походу на концерт або в кіно, а з іншого - з'явився вагомий привід залишитися вдома і провести час в колі близьких і друзів.

Читайте також У Тернополі вводять карантин у школах і садках. Що це означає для батьків і дітей? (оновлюється)

Пропонуємо добірку кращих настільних ігор, щоб вам точно не довелося нудьгувати в чотирьох стінах, яку підготували "20 хвилин" та інформаційна агенція УНІАН.

Відео дня

"Тернопільська громада"

У Тернополі влітку 2019 року створили унікальну гру “Тернопільська громада”. Цю настільну гру на зразок монополії громадська організація Освітньо-аналітичний центр розвитку громад розробляла близько півроку.
Гра розповідає про тернопільську громаду, її історію, архітектуру, бренди, особливості, електронні сервіси та інструменти громадської участі. В ігровій формі охочі зіграти дізнаватимуться цікаву інформацію про Тернопіль та прилеглі населені пункти, які приєднались до міста. 

"Пандемія"

Найактуальніша на цей час гра - "Пандемія". Настільна гра, яка стала справжньою сенсацією у світі й отримала безліч нагород, в тому числі Origins Awards, і була номінована на International Gamers Award.

Завдання гравців - зупинити поширення 4 небезпечних захворювань та розробити вакцину. Для досягнення цієї мети учасники тісно співпрацюють між собою і борються проти ігрових механізмів. У кожного є своя роль. Механіка гри заснована на картах з двома колодами. Перша - містить карти, що показують, в якому місті існує епідемічна загроза. Друга колода - картки для гравців. Кожна з них являє місто. Її колір відповідає одній хворобі. Збір п'яти карт однієї масті одним гравцем дозволяє розробити вакцину, яка повністю усуне хворобу. Гра закінчиться, коли будуть розроблені вакцини від всіх чотирьох захворювань.

"7 чудес"

Випущена в 2010 році Repos Production в Англії і видавцем Kappa в Греції. Її автором є Антуан Баузе. У 2011 році гра отримала премію Deutscher Spiele Preis в номінації «Найбільш популярні настільні ігри світу для всієї родини».

Гра розділена на 3 доби, протягом яких учасники купують будинки, які дозволяють розвинути чудо світу, яким вони керують. Кожна наступна епоха дає можливість будувати кращі локації, щоб отримати бонус. Протягом кожного ходу гравець вибирає одну з доступних карт, вводить їх в гру, а потім передає свої карти гравцеві, який сидить поруч з ним. Карти доступні на ротаційній основі для всіх гравців. Той, хто набирає найбільшу кількість очок після третьої епохи, виграє.

"Каркассон"

Кожен, хто знає, як грати в настільні ігри, без сумніву, любить цю гру. Цю стратегічну настільну гру для 2-6 осіб розробив Клаус-Юрген Шкоду. У 2000 році вона вийшла в Німеччині і в США. У 2001 році вона була удостоєна звання «Гра року» в Німеччині.

Гравці створюють дошку, додаючи плитки з областю, яка може стати її власністю. Будують дороги, міста, річки, луки, вежі, ринки і зміцнюють стіни. Заробляють очки і відзначають свої досягнення дерев'яними фігурами для кожної завершеної області. Вони перемагають своїх супротивників, захоплюючи об'єкти інших гравців, об'єднуючи плитки в одне загальне місто. Блокуючи хід противника, вони захоплюють його місто. Коли всі плитки викладено, за набраними очками визначають переможця.

На додаток до захоплюючого процесу, який вчить стратегічного планування кожного свого перебігу і прогнозу ходів супротивника, гра об'єднує і викликає невимовний захват у всіх учасників, незалежно від статі і віку.

"Gloomhaven. Похмура гавань"

Фентезійний данжен кроулер без кубиків з боями-головоломками на картах і механікою спадщини.

Базова гра розрахована на 400 годин ігрового часу. У коробці десятки пригод, безліч героїв, сотні ворогів і дві тисячі карт.

 

 

Читайте також Замість планшета — «Лото» та «Монополія»: чим зайняти дитину в час карантину

"Монополія"

Не згадати мастодонта серед настільних ігор в даному рейтингу буде злочином.

Репутація "Монополії" як "най-най" непохитна ось уже кілька десятиліть. Її однаково люблять як діти, так і дорослі. Причина – в побудові особливих стосунків між гравцями.

Дух суперництва не тільки роз'єднує людей, але й об'єднує їх разом – наприклад, за улюбленою розвагою. У монополії Winning Moves 'Monopoly - Friends' вам належить купувати і продавати, інвестувати і залучати інвестиції, розділяти і панувати – азартне заняття для всієї компанії.

"Мафія"

Ну, і ще одна нев'януча класика в нашому рейтингу. Правила настільної гри «Мафія» відомі всім. Місто засинає, прокидається мафія. Мирних жителів вбивають, детектив шукає винних.

 

 

Читайте також У які ігри варто гратися батькам з дітьми, пояснює психолог

Нагадаємо, Уряд затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, в тому числі заплановано введення карантину у навчальних закладах строком на три тижні - з 12 березня.

Кабмін запропонував ввести обмеження на проведення масових заходів, в яких запланована участь 200 і більше чоловік, але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Аня

    Нет і Серіали ще ніхто не відмінив

    ВолодяУкраїна!!! reply Аня

    Обожнюю настольні ігри шкода що не завжди є ским пограти це так весело і прикольно=))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up