Без сміття і без рятувальників: як виглядає «Дальній пляж» та коли його офіційно відкриють

Без сміття і без рятувальників: як виглядає «Дальній пляж» та коли його офіційно відкриють
  • «Дальній пляж» та «Циганка»  - пляжі на Тернопільському ставі, де люди можуть позасмагати та поплавати. Проте офіційно пляжний сезон відкрили лише на «Циганці».
  • Журналісти «20 хвилин» поцікавилися, як виглядає пляж «Дальній» та коли купальний сезон на ньому відкриють офіційно.

Усі охочі можуть дістатися на «Дальній пляж», він не загороджений і заборони на перебування на ньому немає. Від початку літа людей сюди приходить щораз більше.

Тернополяни кажуть, що пляж готовий до купального сезону

Тут є декілька кабінок для переодягання. Також повсюди стоять сміттєві баки. Видно, що пісок рекультивували нещодавно. Берег «Дальнього» виглядає доволі чистим.

Станом на 12 годину 12 червня відпочивальників було не надто багато, близько 15 осіб. На пляжі функціонує і невеличке кафе, де відвідувачі можуть придбати напої та їжу, а також є спортивний майданчик та поле для гри у волейбол.

Відео дня

Для охочих присісти компанією на «Дальньому» є декілька альтанок. Роздільний туалет на пляжі також є. Рятувальників на пляжі журналісти «20 хвилин» не помітили.

– Вперше за рік прийшла сюди. Вчора була на «Циганці», вирішила сьогодні перевірити «Дальній», – каже тернополянка Юлія. – Подобається, що людей тут небагато. Не люблю шумні місця.

Деякі тернополяни кажуть, що на пляжі є і недоліки

– Мені не вистачає тут рятувальників. Коли вони є, то психологічно відчуваю себе у безпеці, а поки в воду не ступаю, – каже відпочивальник Андрій.

Коли офіційно відкриють «Дальній пляж»?

Орендар пляжу Олександр Івасишин розповів, що функціонально пляж до купального сезону готовий.

До відкриття купального сезону вже встигли обстежити дно, рекультивували пісок та покосили траву. На пляж додатково завезли сміттєві баки. Також 11 червня для досліджень взяли аналізи води та піску, результати очікують 12-14 червня.

– Ми вже уклали договір з рятувальною службою. Пляж є повністю готовим, але ми не знаємо, які рішення прийме міська влада у зв’язку з карантином, - каже орендар.

Рекомендації МОЗ під час пляжного сезону

Важливими рекомендаціями для пляжного відпочинку в умовах карантину та пандемії коронавірусу є:

 – людям з групи ризику (старше 60 років і з хронічними захворюваннями) відвідувати пляж не рекомендується;

– іншим відпочивальникам необхідно дотримуватися соціальної дистанції в два метри;

– дотримуватися правил особистої гігієни;

– персонал пляжу повинен носити маски.

Чи будете ви відпочивати на пляжах Тернопільського ставу цього літа? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Окунь

    Всралася комусь ваша стаття, щоб авторизуватися.👿
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up