Безпрограшний рецепт оселедця під шубою

Салат «Шуба» можна зробити ще смачнішим, якщо знати нюанси.
Шуба - салат, який став широко поширеним у 70-х роках минулого століття. Саме тоді ця закусочна листкова страва з філе оселедця, майонезу і варених овочів набула своєї популярності поряд з Олів'є. Дізнайтеся, в якому порядку збирається Шуба, щоб точно зробити смачну страву.
Як готується оселедець під шубою — шари по порядку
Для того щоб знати, як викладати шубу, необхідно визначитися з переліком інгредієнтів. Деякі господині щоразу, збираючись готувати салат, не можуть визначитися, чи потрібно в оселедець під шубою класти яйця, або ж класичний рецепт не сприймає такого продукту.
Незважаючи на те що Шуба існує в різних варіаціях (навіть із грибами, яблуками та сиром), оригінальна рецептура дуже проста. Базова технологія приготування така: включає в себе використання оселедця, картоплі, моркви, буряка, цибулі, яєць і майонезу. Жодних інших інгредієнтів салат Шуба часів СРСР не має.
Запам'ятовуйте, як готується найсмачніший оселедець під шубою - шари по черзі з яйцем потрібно викладати саме в такій послідовності:
- оселедець;
- картопля;
- майонез;
- цибуля;
- морквина;
- майонез;
- яйця;
- буряк;
- майонез.
Корисний лайфхак: якщо ви знаєте, що оселедець занадто солоний, то можна за кілька годин до приготування салату замочити його в чаї або молоці. Ці дві рідини допоможуть прибрати зайву сіль.
Незалежно від того, які шари мають бути в Шубі, нижнім завжди кладуть оселедець. Якщо таких «оселедцевих» прошарків кілька, то такий салат уже називається по-іншому — «Оселедець під боярською шубою».
Перед тим як подавати на стіл, страву бажано прикрасити яйцем, подрібненим за допомогою терки, дрібно нарізаною зеленою цибулею або кропом.
Оселедець під шубою — класичний рецепт
Інгредієнти:
- півкілограма слабосоленого оселедця;
- півкілограма моркви;
- півкілограма буряка;
- півкілограма картоплі;
- двісті грамів цибулі;
- двісті грамів майонезу;
- два яйця;
- сіль, перець, зелена цибуля або кріп.
Запам'ятовуйте, як готується оселедець під шубою — покроковий рецепт часів СРСР.
Зварити до готовності картоплю, моркву і буряк. Цілий оселедець розібрати на маленькі шматочки або подрібнити готове філе. Дрібно нарізати цибулю, зварені круто яйця, картоплю, моркву і буряк натерти на тертці. Викласти шари по порядку: оселедець - картопля - майонез - ріпчаста цибуля - морква - майонез - яйце - буряк - майонез. Прикрасити готовий салат тертим яйцем і подрібненою зеленою цибулею.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як приготувати вареники на пару на грибній подушці.
Читайте також:
Готуємо парові вареники на грибній подушці
Тушкуємо смачну капусту на зиму за рецептом отця-блогера Олексія Філюка
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.