Готуємо рибний суп "Чаудер"

Готуємо рибний суп "Чаудер"
  • admin.20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Ніжний суп із риби та морепродуктів, який заправляють вершками і крем-сиром, дуже популярний у ресторані європейської кухні «Jan Amor», що на вул. Кульчицької.

 

— Спочатку це була юшка рибалок, яку варили зі спійманої риби, розповідає про суп „Чаудер” шеф-кухар Вадим Тимофеєв. — До риби додавали овочі, вершки. Згодом із юшки для бідних цей суп перетворився на одну з найпопулярніших страв у світі.
За словами Вадима, «Чаудер» є традиційною і популярною американською стравою.

Previous Next
 
— «Чаудер» — це загальна назва кількох видів традиційного американського супу, приготовленого з морепродуктів та овочів на основі бульйону, із додаванням молока або вершків, — каже шеф-кухар. — Цей суп є у багатьох варіантах. Його готують на всій території США. У кожному штаті — по-іншому. Наприклад, до супу можуть додавати кукурудзу чи якийсь інший овоч. Картоплю додають рідко. Але наш суп адаптований до смаків українців, тому картопля в ньому є. 
Вадим відразу береться до справи. Насамперед чистить морепродукти — креветку і кальмара. Броколі розділяє на суцвіття. На філе кальмара Вадим робить ножем надрізи — для того, щоб м’ясо скрутилося трубочкою і мало цікавий вигляд. Варить картоплю, нарізає її великими кубиками. Філе лосося — великими шматками. 
— Якщо ви нарізаємо якийсь продукт великими шматками, то і решта складників мають бути нарізані так само, — пояснює співрозмовник. — Якщо дуже подрібнюєте щось одне, то подрібнюйте так і решту інгредієнтів.
У гарячий бульйон шеф-кухар викладає картоплю, морепродукти, броколі, крем-сир і ретельно все розмішує. Згодом вливає вершки, доводить до кипіння і вимикає плиту. 
— Морепродукти довго варити не треба, — каже Вадим. — Суп закипів — він уже готовий.   
Суп «Чаудер» — один із трьох супів. Які можна скуштувати у ресторані. Окрім нього, тут ще готують «Угорський бограч» і крем-суп «Дюбаррі».
— «Бограч” — це густий суп, приготовлений із м'яса, солодкого перцю, меленої паприки, помідорів, картоплі, моркви та спецій, — пояснює чоловік. — Крем-суп — страва французької кухні. Це ніжний суп із цвітної капусти і пармезану, який подають із хрумкими крутонами.
У меню закладу — чимало смачних страв європейської кухні. Так, серед холодних закусок тут можна замовити устриці по-французьки, устриці з сирним соусом, хвости тигрових креветок у беконі, колекцію делікатесів. З основних страв — фірмову „Ян Амор” — свинину з соусом „діжон”, а також лосося з броколі, пасту з креветками, яловичину з овочами та вином, курячу грудинку з соусом „манго” і з грибним міксом та шпинатом, медальйони з телячої вирізки зі шпинатним кремом. Словом, вибрати є з чого.
Коли мені принесли вершково-сирний суп з овочами, морепродуктами і рибою, я незчулася, як з’їла все до останньої краплі. І дійшла висновку, що на супах американці розуміються і що „Чаудер” в авторському виконанні Вадима Тимофеєва — ніжний, легкий і надзвичайно смачний.   
Вага — 350 мл, ціна — 62 грн. 

 

Відео дня

Скільки чого треба:
200 мл бульйону з курки, 30 г м’яса кальмара, 1 тигрова креветка, 30 г філе лосося, 50 г картоплі, 30 г броколі, 30 г крем-сиру, 50 мл  вершків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up