Готуємо грузинські хінкалі

Готуємо грузинські хінкалі
  • Розповідаємо про приготування страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Цього разу готуємо апетитні грузинські „пельмені” — хінкалі.

— Хінкалі — це грузинська страва, схожа на пельмені, один із різновидів кулінарних виробів з вареного тіста з начинкою з м'ясного фаршу, — розповідає кухар Василь Підгайний. — Від вареників і пельменів хінкалі відрізняється тоншим тістом і бульйоном всередині. Їсти хінкалі треба руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не вилився бульйон. Хінкалі беруть за вужчу частину, спочатку випивають рідину, а тоді виїдають начинку із тістом. Усе, окрім вершечка, бо він добре не проварюється.

Previous Next

— Найбільший попит у нас має суп „Харчо”, — каже співрозмовник. — За ним найчастіше питають. А ще — хачапурі — палянички з сирною і м’ясною начинками. 
„Харчо” у закладі готують за грузинським рецептом, з додаванням кавказьких прянощів, каже Василь. Однак суп варять на свинячому, а не на яловичому м’ясі. За словами кухаря, воно більше до смаку їхнім гостям.     
З перших страв у „Грузинській кухні” також пропонують „Шурпу” з бараниною і „Чіхіртму” з курятиною.
— „Чіхіртма” — це суп з курячої гомілки, — пояснює Василь. По суті, це крем-суп, бо, окрім м’ясного бульйону, збитого жовтка і борошна, які надають густини, у юшці більше нічого немає. Такий суп можуть їсти навіть діти, бо він дієтичний і не гострий.
А „Шурпу” готуємо на баранячих реберцях з овочами: помідором, болгарським перцем, морквою і цибулею. Овочі смажимо на баранячому жирі. Суп дуже смачний! 
Є у меню закладу і грузинські голубці у виноградному листі — долма. Вони схожі на українські, але мають суттєву відмінність.
— У виноградне листя загортають сирий, а не варений рис із м’ясним фаршем, — каже кухар. Цю страву ми подаємо із соусом „Ткемалі”, який готують з аличі. 
До слова, усі соуси у закладі — „Ткемалі”, аджика, соус до ковбасок — власного приготування.

Після розповіді про хінкалі мені дуже кортіло їх скуштувати. Тож коли гарячі грузинські „пельмені” поставили на стіл, я часу не гаяла. І була приємно вражена, адже начинки було багато і вона була смачною, а тісто — тоненьким. 

Скільки чого треба:
По 25 г свинячого і яловичого м’яса, 50 г зелені (ріпчаста цибуля, петрушка, кінза), 20 г масла,сіль, мелений перець за смаком.
 

Коментарі (2)
  • Цибульська Катерина

    Була у цьому закладі не один раз. Все надзвичайно смачне та завжди свіже! Особливо подобаються хінкалі, хачапурі, смачнющий шашлик і печена рибка)
  • Людмила Лукіян

    так смачно описано, що хочеться щось та й скуштувати! :-) одразу згадала смак плову з бараниною, який куштували у підніжжя Єльбрусу, шашлик з баранини  та смачнющий хачапурі з сиром в Кисловодську (більше такого смаку ніде у нас не зустрічала). тепер буду знати, де такі страви можна скуштувати в Тернополі. ото буде колись нагода порівняти смак.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

08:00 Сьогодні, 22 вересня: День без автомобілів, День партизанської слави України та День машинобудівника 07:03 Погода на 22 вересня: сонячно, +19 21:09 Тернополяни про свінгерів: хто шукає секс учотирьох 20:00 "Нива" завершить переше коло чемпіонату виїзним матчем проти столичних "пивоварів" Від читача 15:31 Гусятинщина: зустріч у Гримайлівській ОТГ 19:00 "Я і друзів розумів, й ворогів умів прощати": Топ-5 книг про ворогів, які стали друзями 18:41 Книга, що привідкрила розгадку борщівської вишивки 17:58 Ще одна смерть на воді: в Івачеві втопився чоловік photo_camera 17:01 Чи наливають баристи напої у власні чашки замість одноразових стаканів? Ексклюзив "20 хвилин" play_circle_filled photo_camera 16:01 Біатлоніст Дмитро Підручний отримав орден від Президента України 15:03 “Я хочу навчитися ходити”: 24-річному Володі Кузьківу потрібна допомога 14:33 Сумки-шопери та сережки-кільця: без яких аксесуарів не обійтись восени 13:40 Біля "Універсаму" прорвало трубу. Рух транспорту частково обмежений 13:02 Коли тернополяни зможуть відключатися від централізованого опалення 12:08 Як доглядати за килимом та що для цього потрібно photo_camera 11:02 Тернопільський спелеолог та гід Борис Гора показав, як працює та подорожує з котом Бабаєм 10:05 Тернополянин просить встановити "лежачого поліцейського" на Мазепи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up