Готуємо грузинські хінкалі

Готуємо грузинські хінкалі

20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.

Апетитні грузинські „пельмені” — хінкалі — одна з найпопулярніших страв бару-ресторану „Грузинська кухня”, що на Підволочиському шосе. 

Хітом замовляень є хінкалі зі свининою та яловичиною. 
— Хінкалі — це грузинська страва, схожа на пельмені, один із різновидів кулінарних виробів з вареного тіста з начинкою з м'ясного фаршу, — розповідає кухар Василь Підгайний. — Від вареників і пельменів хінкалі відрізняється тоншим тістом і бульйоном всередині. Їсти хінкалі треба руками, щоб не проткнути виделкою тісто і не вилився бульйон. Хінкалі беруть за вужчу частину, спочатку випивають рідину, а тоді виїдають начинку із тістом. Усе, окрім вершечка, бо він добре не проварюється.
За словами кухаря, у закладі також можна замовити хінкалі з курятиною, яловичиною і сиром (сулугуні та бринза). 

Previous Next

— Найбільший попит у нас має суп „Харчо”, — каже співрозмовник. — За ним найчастіше питають. А ще — хачапурі — палянички з сирною і м’ясною начинками. 
„Харчо” у закладі готують за грузинським рецептом, з додаванням кавказьких прянощів, каже Василь. Однак суп варять на свинячому, а не на яловичому м’ясі. За словами кухаря, воно більше до смаку їхнім гостям.     
З перших страв у „Грузинській кухні” також пропонують „Шурпу” з бараниною і „Чіхіртму” з курятиною.
— „Чіхіртма” — це суп з курячої гомілки, — пояснює Василь. По суті, це крем-суп, бо, окрім м’ясного бульйону, збитого жовтка і борошна, які надають густини, у юшці більше нічого немає. Такий суп можуть їсти навіть діти, бо він дієтичний і не гострий.
А „Шурпу” готуємо на баранячих реберцях з овочами: помідором, болгарським перцем, морквою і цибулею. Овочі смажимо на баранячому жирі. Суп дуже смачний! 
Є у меню закладу і грузинські голубці у виноградному листі — долма. Вони схожі на українські, але мають суттєву відмінність.
— У виноградне листя загортають сирий, а не варений рис із м’ясним фаршем, — каже кухар. Цю страву ми подаємо із соусом „Ткемалі”, який готують з аличі. 
До слова, усі соуси у закладі — „Ткемалі”, аджика, соус до ковбасок — власного приготування.

Після розповіді про хінкалі мені дуже кортіло їх скуштувати. Тож коли гарячі грузинські „пельмені” поставили на стіл, я часу не гаяла. І була приємно вражена, адже начинки було багато і вона була смачною, а тісто — тоненьким. До речі, 5 хінкалі загальною вагою 400 г коштують 50 грн.  

Скільки чого треба:
По 25 г свинячого і яловичого м’яса, 50 г зелені (ріпчаста цибуля, петрушка, кінза), 20 г масла,сіль, мелений перець за смаком.
 

3
0
0
0
Коментарі (2)
  • Цибульська Катерина

    Була у цьому закладі не один раз. Все надзвичайно смачне та завжди свіже! Особливо подобаються хінкалі, хачапурі, смачнющий шашлик і печена рибка)
  • Людмила Лукіян

    так смачно описано, що хочеться щось та й скуштувати! :-) одразу згадала смак плову з бараниною, який куштували у підніжжя Єльбрусу, шашлик з баранини  та смачнющий хачапурі з сиром в Кисловодську (більше такого смаку ніде у нас не зустрічала). тепер буду знати, де такі страви можна скуштувати в Тернополі. ото буде колись нагода порівняти смак.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

15:00 Як постити та не бути голодним: поради дієтолога 14:05 У Тернополі прибирають парк «Загребелля». Долучились навіть іноземці (оновлюється) photo_camera 13:00 "Бляшанку" перед залізничним вокзалом продали і забули, а кримінальна справа триває 12:00 У Тернополі для дітей з інвалідністю бібліотеки реалізовують проект «Можливості – обмежені, здібності – безмежні» Від читача 14:30 День кар’єри – 2019: шанс знайти омріяну роботу 11:00 Читаю, бо це мені подобається 10:00 Поліція розшукує чоловіка, який виніс годинник з магазину на Живова play_circle_filled 09:00 Що робити, щоб «прийти у форму» та схуднути 08:00 Сьогодні, 23 березня: Всесвітній метеорологічний день 07:00 Погода у Тернополі: 23 березня, ясно, +9° 21:26 Тернопільські борці греко-римського стилю тріумфували у Чехії 20:40 Важкохворому Славчику щодня потрібні свіжі супи з м’ясом. Шукають волонтерів, які можуть приносити їжу 20:00 Птахи, яких знайшли мертвими на Ставі, отруїлися. Це підтвердили лабораторні дослідження 19:00 «Я - як священик: і послухаю, і пораджу»: тернопільський таксист розповів, кого возить і скільки заробляє 18:00 Усі розваги у Тернополі на вихідні 17:30 Фото дня: На Крушельницької ремонтують тротуар photo_camera 17:00 Футбольні ветерани з Тернополя втретє завоювали "золото" Міжнародного турніру 16:38 На Тернопільщині у школі знайшли тіло мертвого чоловіка 16:00 Виборці вистоюють у чергах, щоб змінити місце голосування. У міськраді ажіотаж 15:25 "Мені потрібна негайна операція ": 19-річна дівчина із Борщівщини просить людей про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up