Готуємо легендарну італійську паску – панетоне

Готуємо легендарну італійську паску – панетоне

Панетоне – традиційна італійська страва на Великдень. Ця випічка, наповнена сухофруктами та горіхами, виходить ароматною, пишною і дуже смачною.

Панетоне – традиційний італійський святковий десерт, який є аналогом української паски. Він має ніжний смак і аромат здоби, а також повітряну й легку текстуру. Рецепт пропонує Смачно24.

Рецепт панетоне

  • Час: 1 година 40 хвилин + 10 годин на настоювання сухофруктів
  • Порцій: 4

Інгредієнти для закваски:
– 10 грамів пресованих дріжджів;
– 80 мілілітрів води;
– 105 грамів борошна;
– 2 грами солі.

Для тіста:
– 30 грамів пресованих дріжджів;
– 115 мілілітрів молока 3,2%;
– 370 грамів борошна;
– 10 грамів солі;
– 120 грамів цукру;
– 15 грамів ванільного цукру;
– 115 грамів жовтків;
– 140 грамів масла 82%.

Відео дня

Додатково:
– 100 грамів цукатів;
– 200 грамів суміші сухофруктів;
– 1 апельсин.

Приготування:

  1. Для закваски у воду кімнатної температури додайте дріжджі, сіль і перемішайте вінчиком. Насипте борошно й знову перемішайте. Накрийте тісто харчовою плівкою й залиште у теплому місці на 3 години.
  2. Промийте сухофрукти гарячою водою. З апельсина натріть цедру, витисніть сік і додайте до сухофруктів. Перемішайте, накрийте харчовою плівкою і відставте настоюватися на 10 годин.
  3. Закваску помніть, знову накрийте харчовою плівкою й поставте в холодильник на 10 годин.
  4. На наступний день дістаньте закваску з холодильника за 2 години до початку замісу тіста.
  5. Дріжджі для тіста змішайте з холодним молоком і відставте на 5 хвилин. Міксером змішайте борошно, сіль, цукор, ванільний цукор, молоко з дріжджами, холодні жовтки, закваску. Замішуйте на мінімальній швидкості міксера 3 хвилини.
  6. Додайте закваску і продовжуйте заміс ще 5 хвилин. Збільште швидкість і замішуйте ще 10 хвилин. Потім додайте масло і продовжуйте заміс на мінімальній швидкості, поки тісто не почне відставати від стінок.
  7. Всипте сухофрукти та замішуйте до однорідності. Готове тісто перекладіть у миску, змащену олією. Накрийте харчовою плівкою і залиште на 3 години у теплому місці.
  8. Руки змастіть олією, тісто помніть і перекладіть на робочу поверхню. Сформуйте 4 кульки та викладіть їх у формочки діаметром 11 сантиметрів, а заввишки 8,5 сантиметра. Форми накрийте харчовою плівкою і поставте на 2,5 – 3 години.
  9. Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте панетоне, зменште температуру до 160 градусів і випікайте 35 – 40 хвилин до золотистого кольору.
  10. Дайте панетоне вистигнути та прикрасьте на свій смак.


Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли рецепти легких салатів з буряком.

 

Читайте також:

Що приготувати в піст: ситні страви без м'яса на щодень

 Корисно і для здоров'я, і для фігури: легкі салати з буряком

І намазка, і салат: готуємо універсальну весняну страву з редискою

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Nazar Lypka

    Панетоне — різдвяна випічка
    Коломба — Великодня
  • Наталія Навроцька

    Панеттоне на Різдво ,а на Пасху Коломба,що нагадує формою голубку,Святий дух.
  • Olha Krytsak

    Ранетоне на Різдво а коломба на великдень
  • Наташа Калишин

    У нас є своя традиційна випічка-Паска,панетоне залишти італійцям

keyboard_arrow_up