Готуємо локшину з морепродуктами

Готуємо локшину з морепродуктами
  • 20minut.ua розповідає про цікаві позиції в меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя. 

Скуштувати рисову локшину з морепродуктами можна у єдиному в Тернополі ресторані паназіатської кухні. Він у травні 2016-ого відкрився на вул. Сагайдачного.

Previous Next

У цьому закладі, окрім основного залу, є романтичний куточок та літня скляна тераса, з якої можна милуватися краєвидами міста. У ресторані кажуть, що найкращий спосіб боротися з конкурентами — це готувати смачну і корисну їжу.   
— Сьогодні люди звикли до традиційних страв японської та китайської кухні - кількість спеціалізованих ресторанів і служб доставки збільшується рік за роком, — каже кухар Марічка Стахняк. — На зміну їм прийшов новий тренд світової кулінарії — паназіатська кухня. Її батьківщиною стали Малайзія та Сінгапур, які зазнали впливу Китаю, Таїланду, В'єтнаму, Індонезії та Індії. Паназіатська кухня - це розмаїття гастрономічних традицій, що переплітаються між собою.
— Ми намагаємося дотримуватися усіх традиції цих кухонь, — додає дівчина. — До кожної страви додаємо певний соус, який до неї найбільше пасує: гострий, кисло-солодкий, апельсиновий, устричний чи соєвий. Якщо страва гостра, ми повідомляємо про це гостя.


Кухня кожної країни азіатського регіону по-своєму унікальна, але можна виокремити спільні риси, додає Марічка. Так, гарячі страви готують у глибокій сковороді вок. Смажать їжу при дуже високій температурі лише кілька хвилин, енергійно перемішуючи інгредієнти. Завдяки цьому продукти зберігають корисні речовини і натуральний смак. Вок - універсальна сковорода, бо у ній і парять, і смажать, і варять.
Також є спільним особливий спосіб подачі: усі страви ставлять на стіл не за чергою, а одночасно, причому можна починати як з солодкої страви, так і з супу або закуски.
— Ми пропонуємо нашим гостям як основу страви локшину — рисову (фунчоза), гречану (соба) або пшеничну (удон) і рис, — каже кухар. — До них додаємо інші складники. Тож ви легко зорієнтуєтеся у нашому меню, бо усі види локшини і рис ми поєднуємо з морепродуктами, овочами, телятиною, свининою та деревними грибами або куркою з овочами. Окрім того, у нас можна скуштувати китайські супи: з телятиною, з деревними грибами або бульйон по-пекінськи. Є і страви з курятини: курка в кисло-солодкому соусі, курка гунбау, курка з овочами в апельсиновому соусі та курка по-хебейськи. А ще телятина — в устричному соусі і по-шанхайськи. 
Салати, за словами Марічки, теж є сумішшю кількох азіатських кухонь. Тож кожен відвідувач зможе обрати собі до смаку: пекінський салат з рисовою локшиною чи сичуанський овочевий салат, морський коктейль чи салат із телятиною, салат з овочами і морепродуктами чи морепродукти по-імператорськи... 
Також тут можна посмакувати популярними десертами і кавою, а ще — літніми освіжинками: лимонадом, оранджадом, ситром. Згодом готуватимуть і паназіатську піцу. 
— Ми подаємо усі страви у картонних коробочках, — каже кухар. — Адже молодь любить такий спосіб подачі. Та й здійснювати доставку їжі додому чи в офіс так зручніше. Але тим, хто любить традиційний посуд, ми приносимо страви у тарілках.  
Не минуло й 10 хвилин, як мені принесли локшину з морепродуктами. Пікантний соус із присмаком імбиру і часнику так мені сподобався, що я з’їла все за кілька хвилин. 
До речі, вага страви — 350 г, ціна — 48 грн. 

Скільки чого треба:
170 г рисової локшини, 2 г кунжутного насіння, 30 г ріпчастої цибулі, 60 г міксу морепродуктів, 20 г болгарського перцю, 40 г моркви, по 5 г кореню імбиру і часнику, 30 мл устричного соусу, скибка лимона. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

15:07 У громаді Тернополя два місяці будуть посилено прибирати та садити дерева play_circle_filled 14:09 "Коли найкраща-найкраща подяка - це емоції". Мімішне відео набрало кілька тисяч переглядів play_circle_filled 13:30 У Тернополі хочуть зробити іменні клумби, газони, лавки і ліхтарі 13:13 П'ять боксерів з Тернопільщини стали переможцями турніру у Польщі Від читача 11:10 Пожежа на Пушкіна 5.Загорілося підвальне приміщення.Рятувальники прибули вчасно.Жертв немає. 12:07 Під час фестивалю моржів буде новий рекорд Тернополя 11:05 Зіткнення «лоб у лоб», водій буса загинув: як покарали водія фури? 10:04 Коли антибіотики не допоможуть, а можуть зашкодити 09:05 Млинці на Масницю: простий рецепт приготування play_circle_filled 08:00 Сьогодні, 23 лютого: день народження у екс-президента Віктора Ющенка 07:03 Насувається циклон: у неділю обіцяють сильний вітер та дощ, а у понеділок - мокрий сніг 22:29 Євробачення-2020: як у нацвідборі виступили тернополяни? 21:11 Що білизна може розказати про чоловіка та жінку 20:04 "Як серед літа на Дамбі будуть світитися ці новорічні вогні?" А ви як вважаєте? (Для обговорення) 19:05 Тернополянка попалася на схему, що приносить шахраям мільйон за добу play_circle_filled 18:27 Підгрушна та Меркушина – бронзові призерки чемпіонату світу з біатлону 17:03 Як схуднути і привести себе в форму до літньої відпустки не виходячи з дому та без шкоди для здоров'я photo_camera 16:15 Майже 5 років тюрми, бо обікрав дві церкви на Тернопільщині 15:23 Перше та останнє ексклюзивне інтерв'ю на посаді голови Тернопільської ОДА. Звільнили Ігоря Сопеля photo_camera stars
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up