Готуємо пляцок «Ейфорія»

Готуємо пляцок «Ейфорія»

Галицькі господині можуть похизуватися сотнями рецептів різноманітних смачних пляцків. Серед найкращих — є «Ейфорія».

Шоколадні коржі неймовірно пасують до ніжного крему. Компанію їм складе мак, який додасть ще кращого смаку, повідомляє Смачно24.

Пляцок «Ейфорія»

  • Час: 2 години
  • Порцій: 10

Шоколадний бісквіт:
– 120 мілілітрів кави еспресо;
– 40 грамів какао-порошку;
– 4 жовтки;
– 6 білків;
– 120 + 30 грамів цукру;
– 80 мілілітрів олії;
– 140 грамів борошна;
– 1,5 чайної ложки розпушувача до тіста.
Маковий корж:
– 150 грамів сухого цілого маку;
– 100 грамів горіхів;
– 100 грамів масла;
– 4 білки;
– 4 жовтки;
– 100 грамів + 50 грамів цукру.
Крем:
– 170 мілілітрів жирних вершків (33%);
– 200 грамів чорного шоколаду;
– 170 грамів масла;
– 370 грамів вареного згущеного молока.

Приготування:

Відео дня
  1. Зваріть еспресо, додайте какао-порошок, ретельно перемішайте та охолодіть.
  2. Жовтки розітріть зі 120 грамами цукру до посвітління. Додайте кавову суміш і олію, перемішайте.
  3. Окремо змішайте просіяне борошно і розпушувач. Борошно поступово додайте в кавово-жовткову суміш, ретельно перемішуючи.
  4. Білки збийте в густу піну. Додайте ще 30 грамів цукру і продовжуйте збивати до стійких піків.
  5. Потім білки поступово введіть в тісто, акуратно перемішуючи. Тісто вилийте у форму, застелену папером для випічки. Помістіть у заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку і випікайте приблизно 30 хвилин до "сухого сірника". Спечений бісквіт ще 5 – 10 хвилин потримайте у вимкненій духовці з трошки прочиненими дверцями. Потім викладіть бісквіт на решітку та охолодіть.
  6. Для макового коржа вершкове масло збийте зі 100 грамами цукру. По одному введіть жовтки, продовжуючи збивати міксером.
  7. До жовтково-масляної суміші додайте сухий цілісний мак і трохи подрібнені та обсмажені горіхи. Перемішайте.
  8. Окремо збийте білки в густу піну. Додайте 50 грамів цукру і продовжуйте збивати міксером до стійких піків.
  9. Білки введіть у жовтково-масляну масу з горіхами та маком, акуратно перемішуючи. Масу вилийте у форму, застелену папером для випічки. Випікайте при 170 градусах 25 хвилин.
  10. Тим часом жирні вершки доведіть до кипіння, відставте з вогню, додайте поламаний на шматки чорний шоколад. Перемішайте до однорідної маси та повністю охолодіть.
  11. М'яке масло збийте міксером і по ложці введіть варене згущене молоко, продовжуючи збивати. Потім по ложці введіть охолоджені вершки з шоколадом.
  12. Шоколадний бісквіт поздовжньо розріжте на два коржі. Зберіть пляцок у такому порядку: шоколадний корж, крем, маковий корж, крем, шоколадний корж.
  13. Зверху пляцок змастіть невеликою кількістю крему та посипте подрібненими горішками. Пляцок помістіть у холодильник на 5 – 6 годин або на ніч.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати пиріг з вишнями.

 

Читаємо також:

Готуємо пиріг з вишнями

Готуємо легендарну італійську паску – панетоне

Що приготувати в піст: ситні страви без м'яса на щодень

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up