Готуємо пиріг з вишнями

Готуємо пиріг з вишнями

Святковий стіл завжди прикрашають різноманітними смачними стравами. Серед усіх цих смаколиків особливе місце займає пиріг з вишнями – ніжний, ароматний і дивовижно смачний.

Цей десерт не тільки вражає своїм виглядом, але і неймовірним поєднанням солодкого тіста та соковитої вишні, повідомляє Смачно24.

Пляцок з вишні

  • Час: 2 години
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
тісто:
– 2 склянки пшеничного борошна;
– дрібка солі;
– 1 чайна ложка розпушувача;
– пів склянки цукру;
– 200 г масла (холодного);
– 1 яйце;
начинка:
– 500 грамів вишні;
– 2 чайні ложки картопляного крохмалю;
пудинг:
– 2 упаковки ванільного пудингу (без цукру);
– 850 мілілітрів коров'ячого або кокосового молока;
– 6 столових ложок цукру.

Приготування:

Відео дня
  1. Прямокутну форму розміром 20 на 30 сантиметрів змастіть маслом і застеліть папером для випічки.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів С.
  3. У миску насипте борошно, додайте сіль, розпушувач, цукор і нарізане кубиками холодне масло.
  4. Подрібніть інгредієнти до утворення дрібної крихти (пальцями, міксером або ножем на кондитерській дошці).
  5. Додайте яйце і змішайте інгредієнти в однорідне тісто.
  6. Сформуйте кулю, розділіть на 2 частини.
  7. Одну частину тіста поставте в холодильник, іншу частину наріжте скибочками і викладіть на дно форми.
  8. Далі слід розім'яти пальцями в однорідний корж.
  9. Проколіть виделкою отвори.
  10. Вишні промийте, обсушіть і видаліть кісточки.
  11. Змішайте з крохмалем.
  12. Зваріть пудинг: 2/3 склянки молока вилийте і змішайте з пудингами, решту молока закип'ятіть з цукром.
  13. Коли молоко закипить, влийте в нього розтоплені пудинги і інтенсивно перемішайте вінчиком до утворення однорідної маси без грудок.
  14. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
  15. Викладіть вишні та їх сік на основу торта, а потім полийте гарячим пудингом.
  16. Тісто з холодильника натріть зверху (за допомогою терки з великими отворами) і поставте в розігріту духовку.
  17. Випікайте приблизно 40 – 45 хвилин до золотистого кольору. Вийміть з духовки і остудіть.
  18. Посипте цукровою пудрою.
  19. При необхідності почекайте, поки корж трохи застигне, перш ніж розрізати.


Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати панетоне.

 

Читайте також:

І намазка, і салат: готуємо універсальну весняну страву з редискою

Готуємо ідеальні шоколадні мафіни з вишнями: простий рецепт із секретом

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up