Якщо ви не знаєте, куди можна запросити гостя з іншого міста на сніданок чи хочете вранці ситно поїсти, відвідайте італійське „МонФальконе Кафе”, що на вул. Й.Сліпого. Адже цей заклад працює з 7.00, до того ж, пропонує смачні сніданки: омлет, яєчню з додатками, вівсянку з фруктами, сендвічі та сирники.
Акцент у меню закладу — на італійській кухні, розповідає кухар Ярослав П’ятківський. Наприклад, тут можна посмакувати справжніми італійськими пастами, наприклад, спагеті на основі вершкового соусу з хрустким беконом — паста "Карбонара" або різото з грибами. А також теплим пирогом з шинкою та шпинатом — „Торта салата” чи скибками маринованого телячого філе з салатним міксом та пармезаном — „Карпачо ді манцо”. Або ж „Капрезе” — класичною італійською закускою з моцарели та помідорів.
— А якщо хочеться супчика, то можна замовити бульйон із лосося —„Зупа сальмоне”, — каже Ярослав. — До нього зазвичай беруть „Пане ді каза”, тобто хлібний кошик. Є у нашому кафе і середземноморські салати — „Нісуаз” чи „Цезаріон кон полло”, млинці з начинками. А яка смачна тут кава! Її привозять аж з Італії, з міста Монфальконе.
— Минулого тижня до нас на сніданок прийшла велика компанія — 15 чоловік, — каже співрозмовник. — Усі замовили одне і те ж — сендвічі з шинкою. То я крутився, як білка у колесі, щоби швиденько виконати замовлення і всі сендвічі були ще теплими.
Спочатку Ярослав підсмажує на грилі тости з білого хліба. Далі намащує скибки хліба фірмовим соусом „Цезар”. На тост кухар викладає листя "Айсберга", плястерка шинки, помідора і твердого сиру. Від різноманіття кольорів аж рябить в очах. Хлопець накриває усе це іншим тостом, також змащеним соусом.
Після цього смажить яєчню-„глазунью”. За мить викладає її на сендвіч, розрізає його навпіл — сирий яєчний жовток розтікається тостом. „Багатоповерхову” канапку кухар викладає на тарілку, прикрашає помідорами-чері. Мовчки милуюся своїм сніданком — таку красу навіть шкода їсти.
Скільки чого треба:
2 скибки білого хліба для тостів, 50 г помідора, 30 г твердого сиру, 50 г копченої шинки, 30 г салата „Айсберг”, 1 яйце, 1 помідор-чері, соус "Цезар".
Послідовність приготування:
1. Підготувати всі продукти: нарізати сир, шинку, помити помідори, приготувати соус
2. Тости посмажити на грилі до рум’яної скоринки, один з них змастити соусом
3. На змащений соусом тост викласти листок салату „Айсберг” і плястерка шинки
4. Покласти на шинку скибки помідора і сиру, накрити другим тостом із соусом
5. Приготувати яєчню-„глазунью”, покласти на сендвіч, розрізати його навпіл
6. Сендвіч із шинкою відвідувачі кафе часто замовляють на сніданок
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 26 від 25 червня 2025
Читати номер