Готуємо сендвіч із шинкою та яєчнею

Готуємо сендвіч із шинкою та яєчнею
"20 хвилин" розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв у кафе, барах та ресторанах нашого міста

Якщо ви не знаєте, куди можна запросити гостя з іншого міста на сніданок чи хочете вранці ситно поїсти, відвідайте італійське „МонФальконе Кафе”, що на вул. Й.Сліпого. Адже цей заклад працює з 7.00, до того ж, пропонує смачні сніданки: омлет, яєчню з додатками, вівсянку з фруктами, сендвічі та сирники.

Акцент у меню закладу — на італійській кухні, розповідає кухар Ярослав П’ятківський. Наприклад, тут можна посмакувати справжніми італійськими пастами, наприклад, спагеті на основі вершкового соусу з хрустким беконом — паста "Карбонара" або різото з грибами. А також теплим пирогом з шинкою та шпинатом — „Торта салата” чи скибками маринованого телячого філе з салатним міксом та пармезаном — „Карпачо ді манцо”. Або ж „Капрезе” — класичною італійською закускою з моцарели та помідорів.

— А якщо хочеться супчика, то можна замовити бульйон із лосося —„Зупа сальмоне”, — каже Ярослав. — До нього зазвичай беруть „Пане ді каза”, тобто хлібний кошик. Є у нашому кафе і середземноморські салати — „Нісуаз” чи „Цезаріон кон полло”, млинці з начинками. А яка смачна тут кава! Її привозять аж з Італії, з міста Монфальконе.

Відео дня
>Кухар береться готувати один із найпопулярніших у відвідувачів закладу сніданків — сендвіч із шинкою.

— Минулого тижня до нас на сніданок прийшла велика компанія — 15 чоловік, — каже співрозмовник. — Усі замовили одне і те ж — сендвічі з шинкою. То я крутився, як білка у колесі, щоби швиденько виконати замовлення і всі сендвічі були ще теплими.

Спочатку Ярослав підсмажує на грилі тости з білого хліба. Далі намащує скибки хліба фірмовим соусом „Цезар”. На тост кухар викладає листя "Айсберга", плястерка шинки, помідора і твердого сиру. Від різноманіття кольорів аж рябить в очах. Хлопець накриває усе це іншим тостом, також змащеним соусом.

Після цього смажить яєчню-„глазунью”. За мить викладає її на сендвіч, розрізає його навпіл — сирий яєчний жовток розтікається тостом. „Багатоповерхову” канапку кухар викладає на тарілку, прикрашає помідорами-чері. Мовчки милуюся своїм сніданком — таку красу навіть шкода їсти.

Скільки чого треба:
 2 скибки білого хліба для тостів, 50 г помідора, 30 г твердого сиру, 50 г копченої шинки, 30 г салата „Айсберг”, 1 яйце, 1 помідор-чері, соус "Цезар".


Послідовність приготування:
1. Підготувати всі продукти: нарізати сир, шинку, помити помідори, приготувати соус
2. Тости посмажити на грилі до рум’яної скоринки, один з них змастити соусом
3. На змащений соусом тост викласти листок салату „Айсберг” і плястерка шинки
4. Покласти на шинку скибки помідора і сиру, накрити другим тостом із соусом
5. Приготувати яєчню-„глазунью”, покласти на сендвіч, розрізати його навпіл
6. Сендвіч із шинкою відвідувачі кафе часто замовляють на сніданок 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous
    і скільки така радість коштує?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:09 У Чорткові деякі вулиці без води: прокладають нову мережу photo_camera 12:35 Із задимленої квартири на Вишневецького рятувальники звільнили 15-річну дівчину 12:00 Помер колишній головний тренер «Ниви», відомий футболіст Юрій Дубровний 11:46 На Бандери зіткнулися три авто. Рух ускладнений Від читача 12:33 День слідства - професійне свято тих, хто щоденно бореться за справедливість. Сьогодні нагородив кращих у професії. 11:10 На Вишневецького пожежа у багатоповерхівці: що відомо photo_camera 10:36 Мешканці Микулинецької та Молодіжної, які постраждали від ракетної атаки в Тернополі, отримають виплати 10:30 Застосунок «е-Тернопіль» увійшов до шортлиста премії Mobile-First Award 2025 (пресслужба Тернопільської міської ради) 10:05 З липня державні допомоги призначатиме Пенсійний фонд 09:31 У Білозірці на Лановеччині в пожежі загинула людина 09:00 «На щиті» на Тернопільщину повертаються Герої Анатолій Свідер та Сергій Нестерук 08:03 Євро б'є усі рекорди: новий курс валют 22:00 У Львові провели унікальну операцію з пересадки пальця з ноги на руку пораненому військовому play_circle_filled 21:00 З гільз «проросли» квіти: у Тернополі діти створювали «вазочки надії» photo_camera 20:05 Спадковий договір: хто може укласти і чим він відрізняється від заповіту? 19:07 Тернопільщина вже має нового прокурора. Що про нього відомо? 19:02 Запевняв, що це дочка, але навіть не знав її віку. Для кого збирає гроші чоловік у центрі Тернополя? 18:00 До мільйона від держави постраждалим від війни: хто може отримати і як подати заяву 17:20 Планували втечу через гори: жителів Тернопільщини спіймали на кордоні з Румунією 16:50 У рідному селі на Чортківщині зустріли воїна Миколу Лейбюка, який повернувся з полону
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up