Шарлотка із яблуками та карамеллю — доступний пиріг у будь-яку пору року

Шарлотка із яблуками та карамеллю — доступний пиріг у будь-яку пору року

Спробуйте приготувати шарлотку — такий пиріг із яблуками та карамеллю виходить надзвичайно оксамитовим, кремовим і соковитим.

Шарлотка з яблуками — улюблений багатьма пиріг. Приготувати його дуже просто, а інгредієнти доступні в будь-яку пору року. Спробуйте у звичайному рецепті замінити всього кілька інгредієнтів, і пиріг перетвориться на яскравий карамельний десерт, повідомляє УНІАН рецепти.

Шарлотка — рецепт з яблуками в карамелі

Інгредієнти:

  • цукор — 4 ст. л. (100 г);
  • мед — 1,5 ст. л. (50 г);
  • яйце — 1 шт;
  • борошно — 6 ст. л. (180 г);
  • вершкове масло (м'яке) — 1/2 частина пачки (85 г + 15 г);
  • розпушувач — 1/2 ч. л. (7 г);
  • молоко — 1/2 склянки (120 г);
  • кориця, кардамон — за смаком.

Для начинки:

Відео дня
  • яблука — 3 шт. (або 300 г очищених);
  • цукор — 1/2 склянки (80 г);
  • масло вершкове — 20 г.

Приготуйте начинку. Почистіть і наріжте яблука кубиками. Розтопіть у сотейнику цукор до стану карамелі — він має стати бурштинового або темного кольору. Додайте вершкове масло, яблука, перемішайте. Варіть, постійно помішуючи, поки не випарується рідина.

Приготуйте тісто. Змішайте м'яке масло, цукор і мед, додайте корицю, кардамон або інші прянощі за смаком. Додайте яйце, знову перемішайте до однорідності. Змішайте борошно з розпушувачем і додайте в основну масу. Влийте молоко, перемішайте. Додайте карамелізовані яблука і знову перемішайте.

Форму для випікання викладіть пергаментом, вилийте тісто. Випікайте в розігрітій духовці до 130°С 50 хвилин, а потім ще 5 хвилин за 170°С. Дайте охолонути і посипте зверху цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що приготувати з гарбуза.

Дивіться також відео, як приготувати шарлотку за іншим рецептом.

 

Читайте також:

Простий рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці

Як приготувати шарлотку з ревенем

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up