Готуємо шарлотку з ревенем
Така шарлотка виходить навіть смачнішою за яблучну за рахунок багатшого смаку ревеню. Готувати її дуже просто.
Ревінь — дуже корисний продукт, який урізноманітнить ваші рецепти. Влітку на ринках і в великих супермаркетах можна купити ревінь — дуже корисну і ароматну рослину з їстівними стеблами зеленого або червоного кольору. Хоч ревінь відносять до овочів, але за смаком він нагадує фрукт і часто використовується в десертах.
Рецепт шарлотки повідомляє УНІАН рецепти.
Інгредієнти:
- ревінь — 250 г;
- яйця — 4 шт.;
- цукор — 250 г;
- борошно — 150 г;
- розпушувач для тіста —1 ч.л.;
- укориця, ванілін, мускатний горіх до смаку.
Ревінь ретельно вимити і очистити від плівок, нарізати тонкими скибочками. Яйця збити з цукром і прянощами до пишної однорідної піни. У яєчну суміш всипати борошно з розпушувачем і перемішати до однорідності. Довго перемішувати не потрібно, інакше тісто не буде повітряним і опаде.
Вилити тісто в змащену маслом форму для випічки і вертикально встромити шматочки ревеню. Під час випікання тісто підніметься в 1,5-2 рази. Випікайте пиріг з ревенем 45 хвилин про 180°. Після випікання потримайте пиріг у вимкненій духовці ще 15 хвилин.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати варення з квітів липи.
Читайте також:
Готуємо з полуниці: салат, пиріг і лимонад
Закуски з лаваша: три смачних рецепти
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.