Кабачки по-корейськи: популярний рецепт від Клопотенка
- 8 червня 2024 р.

Цей варіант зимової консервації з кабачків та моркви стане улюбленим серед ваших рецептів. Він не тільки легкий у приготуванні, а й надзвичайно смачний.
Подавайте кабачки по-корейськи до м'яса, риби або гарнірів з картоплі. Смакуватиме також гречана каша та макарони, повідомляє Смачно24.
Рецепт кабачків по-корейськи
- Час: 2 години
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 3 кілограми кабачків;
– 1,5 кілограма моркви;
– 1,5 кілограма цибулі;
– 3 ложки солі;
– 750 грамів соняшникової олії (рафінованої);
– 150 грамів оцту 9%;
– 60 грамів меленого коріандру;
– 300 грамів цукру;
– 3 чайні ложки гострого меленого перцю;
– 3 головки часнику.
Приготування:
1. Моркву чистимо та натираємо на спеціальній тертці соломкою. Викладаємо в окрему миску.
2. Кабачки також натираємо соломкою і перекладаємо в окрему миску. Цибулю очищаємо і нарізаємо пір'ям.
3. В глибокій каструлі нагріваємо олію на середньому вогні. Додаємо спочатку цибулю й обсмажуємо, доки вона не стане мʼякою, періодично помішуючи. Після цього додаємо моркву і тушкуємо ще 3 хвилини, помішуючи. В останню чергу додаємо кабачки та тушкуємо ще 3 хвилини.
4. Додаємо цукру, оцет, вичавлений часник, коріандр і гострий мелений перець. Добре солимо все та перемішуємо. Тушкуємо страву 10 хвилин.
5. У стерилізовані банки викладаємо гарячу овочеву суміш. Закриваємо стерильними кришками і перевертаємо до повного охолодження.
Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли рецепт хрумких малосольних огірків від Євгена Клопотенка.
Читайте також:
Готуємо салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Піца, мафіни, суп: що приготувати з кабачків
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.