Піца, мафіни, суп: що приготувати з кабачків

Піца, мафіни, суп: що приготувати з кабачків

Прості страви з кабачків на сковорідці та в духовці — зберігайте рецепти.

Кабачок — корисний, низькокалорійний і гіпоалергенний овоч. Його просто готувати, і він прекрасний практично в будь-яких поєднаннях, а не тільки смажений у клярі або оладках. Що приготувати з кабачків на вечерю швидко і з доступних продуктів, повідомляє УНІАН рецепти.

Піца з кабачків

Страви їз тертих кабачків бувають не тільки оладками. Приготуйте, наприклад, кабачкову піцу — для неї не потрібно замішувати тісто і в цьому її головний плюс.

Інгредієнти:

Відео дня
  • кабачки — 2 шт.;
  • яйце — 1 шт.;
  • куряча грудка — 1 шт.;
  • помідор — 1 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • кріп — 1 пучок;
  • петрушка — 1 пучок;
  • зелена цибуля — 1 пучок;
  • борошно — 5 ст. л.;
  • сіль — 1/2 ст. л.;
  • чорний мелений перець — за смаком;
  • вершкове масло — 50 г;
  • панірувальні сухарі — 2 ст. л.

Натріть кабачки на крупній тертці, відіжміть, щоб позбутися від зайвої вологи. Додайте яйце, подрібнену зелень, борошно, сіль, перець, перемішайте.

Змастіть форму вершковим маслом, присипте сухарями. Викладіть приготоване тісто, зверху покладіть відварене філе курки і слайси помідора. Посипте зверху натертим сиром. Поставте запікатися в розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.

Суп-пюре з кабачків

Якщо духовку включати не хочеться, то можна приготувати простий супчик. З вершками він виходить дуже ніжний.

Інгредієнти:

  • кабачки — 2 шт.;
  • вершки — 200 мл;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • кріп — 1 пучок;
  • житні сухарики (за бажанням).

Натріть кабачки на дрібній тертці.

Порада: краще взяти молоді овочі, без насіння.

Покладіть в каструлю, залийте водою - вона повинна покрити м'якоть. Готуйте на середньому вогні, до стану каші. Посоліть, збийте блендером. Додайте подрібнений кріп і злегка теплі вершки, перемішайте. Подавати можна з сухариками.

Мафіни з кабачків

Страви з кабачків в духовці бувають не тільки солоні. Наприклад, можна приготувати солодкі кекси з кабачків. Про те, що всередині, будете знати тільки ви.

Інгредієнти:

  • кабачки — 190 г;
  • олія —120 мл;
  • цукор — 150 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • ванільний цукор — 1 ст. л.;
  • молоко — 2 ст. л.;
  • борошно — 220 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • сода — 1/2 ч. л.; 
  • сіль — 1/2 ч. л.; 
  • кориця — 1 ч. л.; 
  • мускатний горіх — дрібка.

Розігрійте духовку до 220°C. 

Натріть кабачки. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, сіль, корицю і мускатний горіх. Збийте вершкове масло з цукром, ванільним цукром, яйцями та молоком. Додайте кабачкову м'якоть, перемішайте. Додайте рідкі інгредієнти до сухих, знову перемішайте.

Розкладіть тісто по формах на 2/3 висоти — металеві форми потрібно прокласти паперовими. Випікайте кекси з кабачків 5 хвилин, зменшіть температуру до 180°C і готуйте ще 15 хвилин. 

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, як приготувати хрумкі огірки.

 

Читайте також:

Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв

Топ-10 рецептів освіжаючих напоїв

Як приготувати лазанью вдома: чотири рецепти італійської страви

 Ідеально хрумкі. Рецепт малосольних огірків за 3 години від Клопотенка

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up