Готуємо вишукані круасани до сніданку. Для начинки використовуємо шоколад, хоча можна брати будь-що, на свій розсуд.
Інгрідієнти:
Спосіб приготування:
1. Розітріть дріжджі разом із борошном, додайте сіль, цукор і перемішайте.
2. Додайте 1 яйце, влийте молоко, добре перемішайте і вимісіть тісто протягом кількох хвилин.
3. Сформуйте з тіста кулю, посипте форму борошном, помістіть у неї тісто, накрийте плівкою і залиште, щоб підійшло.
4. Тісто, що підійшло, трохи розкачайте, намагаючись зберегти квадратну форму.
5. В середину тесту викладіть ¼ частину м'якого вершкового масла, розтягніть по половині пласта, накрийте рештою тіста і розкачайте. Товщина шару має бути рівномірною.
Реклама
6. Повторіть так з рештою масла ще три рази. Загорніть тісто в плівку і помістіть у холодильник на 20 хвилин.
7. Ще раз розкачайте тісто і наріжте довгими трикутниками. На широкий край викладіть шматочки шоколаду і скрутіть, формуючи круасани.
8. Застеліть деко пергаментним папером і викладіть на нього круасани.
9. Змастіть круасани яєчним жовтком і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20 хвилин, рецепт з сайту канал Україна.
Пропонуємо ще один рецепт шоколадних круасанів від Даші Малахової
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 20 від 14 травня 2025
Читати номер