Ніби з'їздити до Львова: яблучний штрудель із родзинками та горіхами

Ніби з'їздити до Львова: яблучний штрудель із родзинками та горіхами
  • Оскільки поїхати на фірмовий смаколик до Львова на час карантину немає можливості, можна приготувати його вдома. Пропонуємо потішити домашніх яблучним штруделем із родзинками, горішками, корицею та лимонною цедрою.
  • Пропонуємо традиційний рецепт і покрокову інструкцію.

 

- Кажуть, що ця страва – наслідок впливу австрійської кухні на львівські кулінарні смаки. Хоча, не лише на львівські, бо австрійський (віденський) яблучний штрудель зараз популярний в усій Європі – і в Італії, і в Німеччині, і в Угорщині, і у нас в Україні. Особисто для мене штрудель з яблуками має дуже чіткі асоціації саме зі Львовом, оскільки вперше його спробувала саме тут – в одній із місцевих кафешок, - йдеться на сайті "Катрусина кухня".

Подають штрудель з яблуками переважно теплим. Можна його полити топінгом чи шоколадною помадкою, можна дати кульку морозива, а зверху викласти паличку кориці і пару листочків свіжої м’яти. Або навіть просто посипати зверху цукровою пудрою. Найсмачніше, напевно, все-таки з вершковим соусом, а зверху посипати мигдалем.

З даної кількості інгредієнтів виходить два середніх або один великий штрудель. Якщо будете робити його вперше, краще пекти два менших, так легше буде розібратися з тістом.

Відео дня

Інгредієнти

Тісто
250 г борошна (плюс для розкатування тіста)
3 ст.л. вершкового масла
1 яйце
1 дрібка солі
бл. 100 г теплої води (±60°С)
олія для змащування тіста

Начинка
1 кг яблук
1 невеликий лимон (цедра та сік)
100 г родзинок
100 г подрібнених горіхів
100 г цукру (залежно від солодкості яблук)
1 ч.л. меленої кориці
50 г мелених сухарів

Крім того
Вершкове масло для змащування форми для випічки та самого штруделя
Цукрова пудра для посипки

Приготування

1. Розтоплене вершкове масло і яйце додаємо до борошна, підсолюємо.

2. Починаємо замішувати тісто, поступово додаючи теплу воду при потребі (води може знадобитися трохи менше або більше).

3. Готове тісто буде м’яким та еластичним.

4. Формуємо з тіста кульку, змазуємо зверху олією, кладемо в поліетиленовий кульок і залишаємо мінімум на 20 хвилин, краще до години часу, при кімнатній температурі.

5. Яблука чистимо, нарізаємо скибочками.

6. Горіхи подрібнюємо.

7. З лимона натираємо цедру і витискаємо трохи соку (за смаком) в начинку.

8. Змішуємо яблука з лимоном, половиною горіхів, родзинками, корицею та цукром.

9. Тісто розкачуємо на скатертині, підсипаючи трохи борошна.

10. Потім розтягуємо тісто руками, щоб воно стало ще тоншим. Кажуть, що в ідеалі зробити тісто настільки тонким, щоб через нього можна було читати газету. Тісто виходить досить еластичним, але разом із тим треба пильнувати, щоб воно при тому не рвалося.

11. Грубі краї тіста можна обрізати простими ножицями. Далі змазуємо тісто топленим маслом і посипаємо сухарями та частиною горіхів.

12. Викладаємо на тісто начинку, залишаючи по краях відступ близько 2 см.

13. Загортаємо краї.

14. Акуратно починаємо загортати штрудель за допомогою скатертини.

15. Загортаємо весь штрудель за допомогою скатертини до кінця.

16. Сформований штрудель, знову ж, за допомогою скатертини перекладаємо у форму для випічки, застелену пергаментом.

17. Випікаємо близько години при температурі 180 градусів. Час від часу поверхню штруделя можна змазувати вершковим маслом.

18. Готовий штрудель трохи охолоджуємо і присипаємо цукровою пудрою. Ось і весь рецепт. Смачного!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лилия Бульчак

    ДЯКУЮ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up