Печемо цитринові тарталетки

Печемо цитринові тарталетки
  • 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
  • Хрусткі тарталетки з лимонним смаком – одні з найпопулярніших ласощів кондитерської-кав’ярні «Вільямс», що на вул. Словацького. 

Господиня закладу Інна Співак сама пече солодкі ласощі. Уся випічка і десерти, за словами пані Інни, тільки з високоякісних натуральних продуктів. Деякі з них вона замовляє по інтернету, наприклад, шоколад, мигдальне борошно, фруктові пюре. 
Інтер'єр кав'ярні дуже затишний, є зручні диванчики. Тут можна випити смачної кави і кавових напоїв та чаю із десертами. 

Previous Next

– Ми працюємо з жовтня, - каже власниця кав'ярні, - але вже маємо постійних відвідувачів.  Окрім випічки, пропонуємо смачні десерти: тірамісу, мармелад, зефір, цукерки ручної роботи, печиво «горішки», банановий десерт, панакоту тощо. Також у нашому меню є пиріг дня. Щодня інший – з чорницями, вишнями, сливами...
У вітрині кав'ярні виставлені солодкі десерти та різна випічка – українська традиційна і французька на основі мусу. Усі солодощі декоровані дуже професійно – пані Інна відвідувала майстер-класи професійних кондитерів. 


Фірмовий десерт кондитерської-кав'ярні «Вільямс» декорований червоно-жовтою дзеркальною глазур’ю.
– «Вільямс» складається з бісквіта на основі молочного шоколаду, ванільного і шоколадного мусу, грушевої „прослойки” та хруского прошарку з мигдалевого тіста і вафлі, - розповідає кондитер. - Назва десерту, як і кав'ярні, походить від сорту груші. 
У меню закладу – чимало смачних десертів: шоколадний кейк з маракуйєю, чізкейк з динею, м’ятно-смородиновий десерт, брауні з грушею і фундуком та інші.
Улюблений десерт пані Інни – «Київський». 
– Це бісквітна основа з фундучного борошна з шоколадно-масляним кремом та шоколадною глазур’ю плюс мигдалева стружка, – каже вона. – Мої гості кажуть, що він смачніший за славнозвісний «Київський» торт.
Готувати тарталетки «Цитрон» кондитер починає з замішування тіста. Спочатку змішує масло з цукром-пудрою, сіллю і вимішує все до однорідної маси. Додає яйце, пшеничне і мигдальне борошно. Замісивши тісто, кладе його у холод на 30 хв. Після того розкачує корж і вирізає формою тарталетки завтовшки 0,5 см. Виклавши тісто у формочки, пані Інна ставить їх у духовку. 
Лимонний заварний крем кондитер готує так: знімає цедру з лимона, витискає сік, доводить його до кипіння, додає збитий із цукром жовток. Проваривши масу на слабкому вогні, додає цедру і масло. Добре вимішує і ставить у холод.
Поки лимонна начинка охолоджується, пані Інна готує італійську меренгу. Спочатку заварює цукровий сироп.  
– Перевіряємо його готовність так, – каже співрозмовниця, – крапля сиропу має бути прозорою і стійкою, не розпливатися.  
Паралельно кондитер збиває охолоджений білок до щільних піків і тонкою цівкою вливає до сиропу. 
Нарешті останній акорд. Моя співрозмовниця начиняє тарталетки лимонним курдом, за допомогою кондитерського шприца декорує їх меренгами (збитими із цукром білки- прим. ред.). Насамкінець обпалює ніжні повітряні меренги пальником. 
Я куштую тарталетку, запиваючи запашним зеленим чаєм. Яскраво виражений цитриновий смак цієї випічки дарує неабияке задоволення у похмурий зимовий день. 

Скільки чого треба: 
Мигдально-пісочне тісто «сабле» на 25 тарталеток, 240 г вершкового масла,  180 г цукру-пудри, 4 г солі (1\2 ч. л.), 60 г мигдального борошна, 2 великі яйця, 370 г пшеничного борошна. Лимонний курд: 75 г яйця, 75 г яєчного жовтка, 100 г цукру, 250 г масла, 1 великий лимон. Меренга: 80 г яєчного білка, 170 г цукру, 40 мл води.

2
0
1
0
Коментарі (1)
  • Irina Paray

    Обов'язково завітаю. Бо блажевського зіпсувалися нанівець (аж дивина, що їм дали Народний бренд). Тарталетки з цитриною то любовввв
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Тернополянин виборов "бронзу" на Міжнародному борцівському турнірі 20:05 Міський голова Чорткова попросив у Прем'єр-міністра розширення повноважень 19:00 Під парк на "БАМі" виділили 10,5 га. Тернополянин каже, що має бути 17,5 photo_camera 18:30 Де у Тернополі завтра не буде світла Від читача 16:55 Екологічний коворкінг у ТЗОШ №18 18:00 «Відчуваю себе молодшою» : як у Тернополі перевтілюють жінок play_circle_filled photo_camera 17:27 Пенсію померлого тернополянина два роки привласнювала листоноша. Тернополянка взяла чужих 25 тисяч 17:00 Що розказав Гройсману міський голова Тернополя photo_camera 16:39 Тернополяни здобули дві нагороди на чемпіонаті України з кікбоксингу 16:00 У Тернополі два дні триватиме туристичний форум 15:31 Біля Тернополя пошкодили газопровід: вогонь палав з-під землі 15:00 Відео дня: у переповненій маршрутці люди на руках везли собаку, який заблукав play_circle_filled 14:35 У Тернополі вночі спіймали 19-річного водій “під кайфом” 14:00 У церкву на Острозького привезли ікону Матері Божої Зарваницької, яка коронована у Ватикані 13:34 Учні тернопільських шкіл змагалися з технічного моделювання 13:02 На Тернопільщині сусід допоміг товаришу і отримав дерев'яною палицею по голові 13:00 "Ми обурені тим, як прибирають двір", - мешканці Довженка, 9 скаржаться на роботу ЖЕКу 12:25 "Люблю бувати на Тернопільщині". Прем'єр-міністр знову у нашому місті 12:00 У дворічного Матвійчика пухлина нирки: потрібні молитва і кошти photo_camera 11:35 Ввечері ями в Тернополі залатали. Кажуть, що з приїздом Гройсмана це не пов'язано
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up