- 20minut.ua розповідає про новинки меню та приготування фірмових страв і напоїв у кафе, барах і ресторанах Тернополя.
- Хрусткі тарталетки з лимонним смаком – одні з найпопулярніших ласощів кондитерської-кав’ярні «Вільямс», що на вул. Словацького.
Фірмовий десерт кондитерської-кав'ярні «Вільямс» декорований червоно-жовтою дзеркальною глазур’ю.
– «Вільямс» складається з бісквіта на основі молочного шоколаду, ванільного і шоколадного мусу, грушевої „прослойки” та хруского прошарку з мигдалевого тіста і вафлі, - розповідає власниця кав'ярні, кондитер Інна Співак. - Назва десерту, як і кав'ярні, походить від сорту груші.
У меню закладу – чимало смачних десертів: шоколадний кейк з маракуйєю, чізкейк з динею, м’ятно-смородиновий десерт, брауні з грушею і фундуком та інші.
Готувати тарталетки «Цитрон» кондитер починає з замішування тіста. Спочатку змішує масло з цукром-пудрою, сіллю і вимішує все до однорідної маси. Додає яйце, пшеничне і мигдальне борошно. Замісивши тісто, кладе його у холод на 30 хв. Після того розкачує корж і вирізає формою тарталетки завтовшки 0,5 см. Виклавши тісто у формочки, пані Інна ставить їх у духовку.
Лимонний заварний крем кондитер готує так: знімає цедру з лимона, витискає сік, доводить його до кипіння, додає збитий із цукром жовток. Проваривши масу на слабкому вогні, додає цедру і масло. Добре вимішує і ставить у холод.
Поки лимонна начинка охолоджується, пані Інна готує італійську меренгу. Спочатку заварює цукровий сироп.
– Перевіряємо його готовність так, – каже співрозмовниця, – крапля сиропу має бути прозорою і стійкою, не розпливатися.
Паралельно кондитер збиває охолоджений білок до щільних піків і тонкою цівкою вливає до сиропу.
Нарешті останній акорд. Моя співрозмовниця начиняє тарталетки лимонним курдом, за допомогою кондитерського шприца декорує їх меренгами (збитими із цукром білки- прим. ред.). Насамкінець обпалює ніжні повітряні меренги пальником.
Я куштую тарталетку, запиваючи запашним зеленим чаєм. Яскраво виражений цитриновий смак цієї випічки дарує неабияке задоволення у похмурий зимовий день.
Скільки чого треба:
Мигдально-пісочне тісто «сабле» на 25 тарталеток, 240 г вершкового масла, 180 г цукру-пудри, 4 г солі (1\2 ч. л.), 60 г мигдального борошна, 2 великі яйця, 370 г пшеничного борошна. Лимонний курд: 75 г яйця, 75 г яєчного жовтка, 100 г цукру, 250 г масла, 1 великий лимон. Меренга: 80 г яєчного білка, 170 г цукру, 40 мл води.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.