Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі

Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі

Начинку для таких пиріжків можна брати будь-яку на власний смак.
 

Хороше тісто для пиріжків можна зробити і без дріжджів, а саме на кефірі. Начинка може бути будь-якою: картопля, капуста, гриби, рис із зеленою цибулею, яблука. Готувати такі пиріжки краще саме на сковороді – вони будуть пишні й апетитно рум’яні, повідомляє УНІАН Рецепти.

Смажені пиріжки на кефірі

  • Борошно пшеничне — 400 г
  • Кефір 3,2% жирності — 250 мл
  • Яєчні жовтки -— 1 шт.
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Сода харчова — 0,3 ч. л.
  • Рослинна олія для смаження

Для начинки

  • Картопля — 400 г
  • Сіль, перець чорний мелений — за смаком
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Вершкове масло — 50 г

Кефір підігріти на плити до температури 36°С на повільному вогні, постійно помішуючи лопаткою, щоб він не перетворився на сир.

Відео дня

Додати цукор, сіль та яєчний жовток, ретельно перемішати. Влити олію та знову перемішати.

Просіяти пшеничне борошно, з'єднати з содою, перемішати і всипати невеликими порціями до рідкої суміші, щоразу помішуючи вінчиком або ложкою.

Коли маса стане густіти, викласти її на присипану борошном робочу поверхню. Продовжити заміс тіста руками, поступово додаючи трохи борошна, – воно має вийти м'яким і гладким. Покласти тісто в миску, закрити зверху харчовою плівкою й залишити на 15 хвилин за кімнатної температури.

Приготування начинки. Картоплю зварити у підсоленій воді протягом 25 хвилин. Злити рідину, залишивши трохи на дні. Додати вершкове масло, сіль, чорний мелений перець та за бажанням обсмажену на олії ріпчасту цибулю, перемішати.

Тісто поділити на шматочки залежно від бажаного розміру пиріжків. Розкачати кожен шматочок на круглий коржик, у центр котрого викласти трохи начинки. Скріпити краї, формуючи пиріжок.

На розігрітій з олією сковороді обсмажити пиріжки на середньому вогні до рум’яності з обох боків. Викласти готові пиріжки на паперовий рушник, що він увібрав зайвий жир.

Смажені ліниві пиріжки на кефірі

  • Борошно пшеничне — 200 г
  • Кефір — 200 мл
  • Яйця — 1 шт.
  • Сода харчова — 0,5 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Для начинки

  • Яйця — 3 шт.
  • Зелена цибуля — 40 г

Приготування начинки. Відварити яйця впродовж 10 хвилин, остудити в холодній воді. Очистити їх і нарізати не дуже дрібними кубиками. Цибулю помити й дрібно нарізати.

У глибоку миску розбити яйце, додати сіль. Добре перебити вінчиком або виделкою.

Влити кефір кімнатної температури, всипати соду (без погашення) і добре перемішати.

Всипати просіяне борошно й замісити тісто ложкою або силіконовою лопаткою – воно повинно вийти густішим, ніж тісто для оладок.

Додати в тісто яйця та зелену цибулю, перемішати.

Розігріти на сковороді трішки олії й ложкою викласти тісто у вигляді коржів на невеликій відстані один від одного. Смажити пиріжки на невеликому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, щоб вони встигли пропектися.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати мисливський шніцель з грибами.

 

Читайте також:

У чому найкраще замочити оселедець для ніжного смаку

Готуємо мисливський шніцель з грибами — швидкий рецепт

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up