У чому найкраще замочити оселедець для ніжного смаку

Для того, щоб оселедець мав неперевершений смак, слід його замочити у розсолі. Якщо магазинні варіанти вам не підходять, маринад своїми руками.
Замочені на ніч оселедці вийдуть пікантними, але не дуже солоними. Є кілька хитрощів, які допоможуть перетворити цю банальну рибу на довершену страву, повідомляє Смачно24.
Для чого замочувати оселедець
Відповідь дуже проста: щоб вони не були солоними і жорсткими. Маринад не лише додає смаку, але і робить оселедець більш насиченим та ароматним. Також маринування допомагає зменшити або приглушити характерний запах оселедця, який може бути дуже інтенсивним.
У чому маринувати рибу
Часто оселедець замочують у воді з додаванням спеції, проте можна обрати інші опції.
Ось декілька з них:
Газована вода з лимонним соком – завдяки кислому смаку оселедці будуть мати більш ніжний смак.
Злегка підсолена вода – такий спосіб додасть рибі характерний, гостро-солонуватий смак.
Яблучний оцет + цукор + спеції – відмінне рішення перед приготуванням гострого оселедця, але не перестарайтеся з оцтом.
Холодне молоко – воно додасть оселедцям тонкий, злегка маслянистий смак і зробить їх не такими солоними.
Пиво – літр напою закип'ятіть з сіллю і спеціями, залийте цією сумішшю оселедці і залиште на 24 години.
Вино – прокип'ятіть вино з оцтом і спеціями впродовж п'яти хвилин та залийте ним рибу.
Замочування оселедця у маринаді – це чудовий спосіб підвищити якість і смак риби.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли рецепт, як смачно приготувати скумбрію та оселедця.
Читайте також:
Як замаринувати печериці: три швидких рецепти
Корисно і для здоров'я, і для фігури: легкі салати з буряком
Незвично та смачно: салат із гарбуза та оселедця
Як смачно замаринувати скумбрію: рецепти неймовірно апетитної риби
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.