Що приготувати, коли немає електрики

Що приготувати, коли немає електрики

Деякі крупи не обов’язково варити, а достатньо залити водою та залишити на деякий час.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури підготували поради про те, що приготувати, коли немає електрики.

Деякі крупи не обов’язково варити, а достатньо залити водою та залишити на деякий час. Тож і їх радять мати в запасі.

Каші, для приготування яких потрібен окріп

  • Ячна каша — залити кип’яченою водою і залишити на 2-3 години.

    Відео дня
    /li>
  • Пшоняна каша — залити окропом і почекати 1 годину для настоювання.

  • Пшенична каша — залити окропом і закутати посудину в ковдру, аби зберігалося тепло.  Почекати 30-50 хвилин для настоювання.

  • Булгур — не варити можна булгур середнього або дрібного розміру. Дрібний булгур настоюється в окропі 20 хвилин, середній – 40 хвилин.

Коли достатньо холодної води

Для приготування деяких каш достатньо холодної води (кефіру або молока).

Наприклад, для приготування гречаної каші коричнева гречка продається в магазинах уже готова. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватись від 5 до 10 годин. Тому краще замочувати її на ніч.

Для перлової каші крупу можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тому краще залити її звечора.

Для приготування кускусу крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води  вистачить 5-10 хвилин.

Вівсянка (або вівсянка в пластівцях) — для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі – достатньо 20 хвилин.

Для приготування манної каші залийте крупу холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.

Кіноа можна залити холодною водою й залишити на ніч.

Усі перелічені каші також можна готувати в термосі. Одна година кипіння на плиті дорівнює 4-5 годинам настоювання в термосі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, як легко приготувати вдома енергетичні батончики.

Читайте також

Енергетичні батончики, які легко приготувати вдома (РЕЦЕПТ)

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Halyna Panas

    А колись ,як світла не було,то що їсти не варили?Вже зовсім чокнулися з тим світлом!
    Хлопцям на передовій краще, тепло,затишно?

    Andy Dro reply Halyna Panas

    Дурненька ти таки Галю, ще відтоді як посилки не віддавала без намордника.

    Читач75 reply Halyna Panas

    Так, нащо вони йшли на забой, добровільно?

    Ти галю справді несповна розуму, напевне вкололася в 21 році.
  • Руслан Зубнев

    Яду і дати власнику тернопільобленерго
  • Ирина

    Ну, це все дуже мило. Але розкажіть, як таким нагодувати дітей і чоловіка)))
  • Polina Daineha

    А я рятуюся сиром і додаю трохи сухофруктів. А ще заздалегідь роблю чай в термосі.

    Крупи так ніколи не готувала 😺 думаю, це не дуже смачно

keyboard_arrow_up