Що приготувати з вишні: прості та швидкі рецепти

Що приготувати з вишні: прості та швидкі рецепти

Швидкі рецепти з вишень на всю сім'ю.

УНІАН рецепти підказує, як легко і швидко переробити ягоди — зібрали кращі ідеї того, що приготувати з вишні на всю сім'ю.

Компот з вишні на зиму без стерилізації

Компот - найшвидша ідея того, що приготувати з вишні на зиму. Щоб максимально спростити процес, пропонуємо рецепт без стерилізації.

Інгредієнти на банку об'ємом 3 л:

Відео дня
  • вишня — 300 г;
  • цукор — 150-200 г;
  • вода — 3 л.

Вишню вимити, прибрати листочки і хвостики. Викласти ягоди в чисту банку і засипати цукром. Воду довести до кипіння і влити в банку. Закатати банку кришкою, перевернути догори дном і накрити теплою ковдрою. Залишити вишневий компот накритим до повного охолодження і переставити в темне місце.

Кисіль з вишні

Інгредієнти:

  • вишня — 500 г;
  • цукор — 150 г;
  • вода — 2 л;
  • картопляний крохмаль — 100 г (6,5 стол.л.).

Вишню промити і видалити кісточки. Засипати цукром і залишити на 1 годину — за цей час ягода виділить сік. У каструлі закип'ятити воду і всипати туди вишню в цукрі. Варити на невеликому вогні 5-7 хвилин. Окремо в склянці води розвести крохмаль і при постійному помішуванні влити в гарячий компот. 

Після додавання компоту ще раз довести вишневий кисіль до кипіння і вимкнути вогонь. Залишити напій під кришкою, поки він не загусне.

Варення з вишні п'ятихвилинка

Вишні в варенні можуть бути як з кісточками, так і без. У другому випадку зважуйте ягоди вже після видалення кісточок.

Інгредієнти:

  • вишня — 1 кг;
  • цукор — 1 кг.

Вишню ретельно промити, перемішати з цукром і залишити на 4-5 годин, щоб ягоди дали сік. Рекомендується періодично перемішувати масу, щоб цукор швидше розчинився. Висипати вишню в каструлю і поставити на невеликий вогонь. Довести до кипіння, варити 5 хвилин і вимкнути. Остудити варення.

Потім проваріть варення по 5 хвилин і остудіть ще два рази. Після третього варіння суміш не остуджуйте, а розкладіть по банках і закатайте. Вишневе варення варять кілька разів для того, щоб воно загусло, а ягоди залишилися цілими і добре просочилися сиропом.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати ідеальні малосольні огірки, а також ароматну випічку з абрикосами.

 

Читайте також:

 Ідеально хрумкі. Рецепт малосольних огірків за 3 години від Клопотенка

Літня випічка: готуємо сирний пиріг з абрикосами

Як замаринувати печериці: три швидких рецепти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Тетяна Стойко

keyboard_arrow_up