Ідеально хрумкі. Рецепт малосольних огірків за 3 години від Клопотенка

Ідеально хрумкі. Рецепт малосольних огірків за 3 години від Клопотенка

Євген Клопотенко поділився рецептом швидких малосольних огірків: уранці ви ще купували їх свіжими на ринку, а ввечері вже можете подавати на стіл.

 

Як зробити малосольні огірки

Інгредієнти

Для 2-х літрової банки:

1-1,5 кг огірків

2 ст. л. солі

1 пучок спецій (листя вишні, смородини, корінь і листя хріну, суцвіття кропу)

Відео дня

10 г перцю чилі

500-800 мл води (столової газованої)

1 головка часнику

Рецепт малосольних огірків за три години: покроковий рецепт

 КРОК 1

Перше з чого ви повинні почати – із вибору огірків. Візьміть огірки до 10 сентиметрів, із красивими пухирцями і без жовтизни. Помийте їх, викладіть в миску та залийте водою. Залиште на 20-30 хвилин. Такий прийом дозволить отримати вам ідеальні хрусткі огірочки.

 КРОК 2

Листя хрону, вишні та смородини помийте та крупно поріжте. Цей пряний букет додасть огіркам неповторний смак, тому, чим більше буде листя, тим краще.

 

 КРОК 3

Перець чилі треба порізати тонкими кружечками. Мені дуже подобається, коли в огірках є зовсім непомітна гострота. Якщо хочете ще гостріше, візьміть більше перцю.

 

 КРОК 4

На дно банки викладіть порізане листя, суцвіття кропу, корінь хрону, зубчики часнику та шматочки гострого перцю. Зверху викладіть огірки. Їх потрібно викласти дуже щільно, щоб вони зайняли всю банку. Зверху насипте сіль.

 

 КРОК 5

Залийте огірки газованою водою. Потрібно використовувати звичайну столову воду з нейтральним смаком. Можна брати слабо- або сильногазовану воду. Вода повинна бути кімнатної температури. Після того, як ви залили огірки, залиште їх на 2 години при кімнатній температурі, після чого помістіть в холодильник. Ще через 3-4 години можете діставати і пробувати. Якщо ви любите більш солоні огірки, трохи збільште час засолювання огірків.

 

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up