Три швидкі рецепти яблучних пирогів до свята
    
- Гарне свято завжди доречно завершувати смачним десертом
 - Пропонуємо вам три рецепти пирогів, на приготування яких ви не витратите багато часу, однак ваші гості залишаться задоволеними
 
Готуватимемо пироги з яблук. Кінець серпня — ідеальний сезон для цього, повідомляє УНІАН.
Пиріг яблучний на кефірі
- Час: 35 хвилин
 - Порції: 10
 
Інгредієнти
- Кефір — 1 склянка
 - Борошно — 1 склянка
 - Яйця – 2 штуки
 - Масло вершкове — 50 г
 - Цукор ванільний — 10 г
 - Сіль — дрібка
 
Спершу збиваємо яйця з цукром, сіллю, ванільним цукром, розтопленим вершковим маслом і кефіром. Пізніше до цієї суміші додаємо просіяне борошно й соду. Все перемішуємо та збиваємо до однорідної маси.
Чистимо яблука і нарізаємо їх шматочками.
Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і викладаємо на неї половину тіста, на тісто - яблука, а зверху - решту тіста. Розрівнюємо його і посипаємо цукром.
Випікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин. Коли пиріг охолоне, можна посипати його цукровою пудрою.

Яблучний пиріг із корицею
- 
	
Час: 40 хвилин
 - 
	
Порції: 10
 
Інгредієнти
- Яблука — 2-3 штуки
 - Кефір — 250 мл
 - Борошно — 250 г
 - Яйця — 2 шт.
 - Цукор — 200 г
 - Кориця мелена — 1 ч. л
 - Цукор ванільний — 1 ч. л
 - Масло вершкове — 50 г
 - Розпушувач (не амонійний) — 1 ч. л
 - Цукрова пудра — 1 ст. л
 - Сіль — дрібка
 
Змішуємо у глибокій посудині яйця з цукром. Додаємо до суміші сіль, ванільний цукор,розмішуємо інгредієнти.
Додаємо масло та перемішуємо знову до однорідної консистенції. Коли маса обʼєдналась, додаємо кефір і знову перемішуємо.
Додаємо до суміші розпушувач, перемішуємо. Після цього можемо всипати просіяне борошно, постійно помішуючи. Тісто повинно мати консистенцію, схожу на густу сметану.
Форму змащуємо, вливаємо тісто, нарізаємо яблука дольками і розкладаємо зверху яблука, посипаємо їх корицею. Тоді ставимо випікати приблизно на на 30-40 хвилин.

Пиріг із яблук без борошна (Манник)
- 
	
Час: 40 хвилин
 - 
	
Порції: 10
 
Інгредієнти
- Яблука (кисло-солодкі) — 3 шт.
 - Манна крупа — 1 скл
 - Кефір — 1 скл
 - Яйця — 2-3 шт.
 - Цукор — 1 ст.
 - Масло — 50 г
 - Розпушувач — 1 ч. л
 - Ванільний цукор
 

Манку заливаємо кефіром, перемішуємо і залишаємо на півгодини.
Збиваємо яйця з цукром, додаємо мʼяке масло та ванільний цукор для приємного смаку та аромату. До цієї суміші додаємо набухлу манку, насипаємо розпушувач, перемішуємо. Яблука чистимо та нарізаємо соломкою.
У змащену форму виливаємо тісто, розкладаємо зверху яблука, знову наливаємо тісто, яке також присипаємо порізаними яблуками.
Випікаємо упродовж 30-40 хвилин.
Читайте також
Льон, насіння чи томати з оливками: лайфхаки приготування домашнього хліба з додаванням смаколиків
Готуємо салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв
Їжа для мозку: 5 порад та одне табу для розумного харчування всієї родини
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.