Три швидкі рецепти яблучних пирогів до свята

Три швидкі рецепти яблучних пирогів до свята
  • Гарне свято завжди доречно завершувати смачним десертом
  • Пропонуємо вам три рецепти пирогів, на приготування яких ви не витратите багато часу, однак ваші гості залишаться задоволеними

Готуватимемо пироги з яблук. Кінець серпня — ідеальний сезон для цього, повідомляє УНІАН.

Пиріг яблучний на кефірі

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 10

Інгредієнти

  1. Кефір — 1 склянка
  2. Борошно — 1 склянка
  3. Яйця – 2 штуки
  4. Масло вершкове — 50 г
  5. Цукор ванільний — 10 г
  6. Сіль — дрібка

Спершу збиваємо яйця з цукром, сіллю, ванільним цукром, розтопленим вершковим маслом і кефіром. Пізніше до цієї суміші додаємо просіяне борошно й соду. Все перемішуємо та збиваємо до однорідної маси.

Відео дня

Чистимо яблука і нарізаємо їх шматочками.

Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і викладаємо на неї половину тіста, на тісто - яблука, а зверху - решту тіста. Розрівнюємо його і посипаємо цукром.

Випікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин. Коли пиріг охолоне, можна посипати його цукровою пудрою.

Яблучний пиріг на кефірі

 Яблучний пиріг із корицею

Інгредієнти

  1. Яблука — 2-3 штуки
  2. Кефір —  250 мл
  3. Борошно — 250 г
  4. Яйця — 2 шт.
  5. Цукор — 200 г
  6. Кориця мелена — 1 ч. л
  7. Цукор ванільний — 1 ч. л
  8. Масло вершкове — 50 г
  9. Розпушувач (не амонійний) — 1 ч. л
  10. Цукрова пудра — 1 ст. л
  11. Сіль — дрібка

Змішуємо у глибокій посудині яйця з цукром. Додаємо до суміші сіль, ванільний цукор,розмішуємо інгредієнти.

Додаємо масло та перемішуємо знову до однорідної консистенції. Коли маса обʼєдналась, додаємо кефір і знову перемішуємо.

Додаємо до суміші розпушувач, перемішуємо. Після цього можемо всипати просіяне борошно, постійно помішуючи. Тісто повинно мати консистенцію, схожу на густу сметану. 

Форму змащуємо, вливаємо тісто, нарізаємо яблука дольками і розкладаємо зверху яблука, посипаємо їх корицею. Тоді ставимо випікати приблизно на на 30-40 хвилин.

яблучний пиріг із корицею

Пиріг із яблук без борошна (Манник)

Інгредієнти

  1. Яблука (кисло-солодкі) — 3 шт.
  2. Манна крупа — 1 скл
  3. Кефір — 1 скл
  4. Яйця — 2-3 шт.
  5. Цукор — 1 ст.
  6. Масло — 50 г
  7. Розпушувач — 1 ч. л
  8. Ванільний цукор

Яблучний пиріг без борошна

Манку заливаємо кефіром, перемішуємо і залишаємо на півгодини.

Збиваємо яйця з цукром, додаємо мʼяке масло та ванільний цукор для приємного смаку та аромату. До цієї суміші додаємо набухлу манку, насипаємо розпушувач, перемішуємо. Яблука чистимо та нарізаємо соломкою.

У змащену форму виливаємо тісто, розкладаємо зверху яблука, знову наливаємо тісто, яке також присипаємо порізаними яблуками.

Випікаємо упродовж 30-40 хвилин.

 

Читайте також

Льон, насіння чи томати з оливками: лайфхаки приготування домашнього хліба з додаванням смаколиків

Готуємо салат з курячими стріпсами, грушею і сиром

Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв

Їжа для мозку: 5 порад та одне табу для розумного харчування всієї родини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up