Три швидкі рецепти яблучних пирогів до свята

- Гарне свято завжди доречно завершувати смачним десертом
- Пропонуємо вам три рецепти пирогів, на приготування яких ви не витратите багато часу, однак ваші гості залишаться задоволеними
Готуватимемо пироги з яблук. Кінець серпня — ідеальний сезон для цього, повідомляє УНІАН.
Пиріг яблучний на кефірі
- Час: 35 хвилин
- Порції: 10
Інгредієнти
- Кефір — 1 склянка
- Борошно — 1 склянка
- Яйця – 2 штуки
- Масло вершкове — 50 г
- Цукор ванільний — 10 г
- Сіль — дрібка
Спершу збиваємо яйця з цукром, сіллю, ванільним цукром, розтопленим вершковим маслом і кефіром. Пізніше до цієї суміші додаємо просіяне борошно й соду. Все перемішуємо та збиваємо до однорідної маси.
Чистимо яблука і нарізаємо їх шматочками.
Змащуємо форму для випікання вершковим маслом і викладаємо на неї половину тіста, на тісто - яблука, а зверху - решту тіста. Розрівнюємо його і посипаємо цукром.
Випікаємо при температурі 180 градусів 40 хвилин. Коли пиріг охолоне, можна посипати його цукровою пудрою.
Яблучний пиріг із корицею
-
Час: 40 хвилин
-
Порції: 10
Інгредієнти
- Яблука — 2-3 штуки
- Кефір — 250 мл
- Борошно — 250 г
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 200 г
- Кориця мелена — 1 ч. л
- Цукор ванільний — 1 ч. л
- Масло вершкове — 50 г
- Розпушувач (не амонійний) — 1 ч. л
- Цукрова пудра — 1 ст. л
- Сіль — дрібка
Змішуємо у глибокій посудині яйця з цукром. Додаємо до суміші сіль, ванільний цукор,розмішуємо інгредієнти.
Додаємо масло та перемішуємо знову до однорідної консистенції. Коли маса обʼєдналась, додаємо кефір і знову перемішуємо.
Додаємо до суміші розпушувач, перемішуємо. Після цього можемо всипати просіяне борошно, постійно помішуючи. Тісто повинно мати консистенцію, схожу на густу сметану.
Форму змащуємо, вливаємо тісто, нарізаємо яблука дольками і розкладаємо зверху яблука, посипаємо їх корицею. Тоді ставимо випікати приблизно на на 30-40 хвилин.
Пиріг із яблук без борошна (Манник)
-
Час: 40 хвилин
-
Порції: 10
Інгредієнти
- Яблука (кисло-солодкі) — 3 шт.
- Манна крупа — 1 скл
- Кефір — 1 скл
- Яйця — 2-3 шт.
- Цукор — 1 ст.
- Масло — 50 г
- Розпушувач — 1 ч. л
- Ванільний цукор
Манку заливаємо кефіром, перемішуємо і залишаємо на півгодини.
Збиваємо яйця з цукром, додаємо мʼяке масло та ванільний цукор для приємного смаку та аромату. До цієї суміші додаємо набухлу манку, насипаємо розпушувач, перемішуємо. Яблука чистимо та нарізаємо соломкою.
У змащену форму виливаємо тісто, розкладаємо зверху яблука, знову наливаємо тісто, яке також присипаємо порізаними яблуками.
Випікаємо упродовж 30-40 хвилин.
Читайте також
Льон, насіння чи томати з оливками: лайфхаки приготування домашнього хліба з додаванням смаколиків
Готуємо салат з курячими стріпсами, грушею і сиром
Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв
Їжа для мозку: 5 порад та одне табу для розумного харчування всієї родини
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.