Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв

Їжа у стилі Барбі — 4 рецепти смачних рожевих страв

Що могла б їсти Барбі, якби вона жила в Україні? Звичайно, це були б страви української кухні та, звісна річ, вони були б рожевого кольору.

Поки весь світ божеволіє від нового фільму «Барбі», що вийшов на великі екрани, SHUBA  склала меню на день для модної дівчини, на ім'я Барбара (а саме так звучить повне ім’я популярної в усьому світі ляльки).

Сніданок: рожеві налисники

Млинці та налисники на сніданок — чудова ідея. Щоб надати їм яскравого рожевого кольору, радимо додати в тісто буряковий сік. А щоб сніданок був не лише українським, а й трошки хіптерсько-модним, можна загорнути в них начинку з авокадо. Ну, або не вигадувати велосипед, а загорнути кисломолочний сир чи сиркову масу.

Відео дня

Інгредієнти 

Для тіста: 

  • Буряк — 1 шт.
  • Яйця курячі — 2 шт.
  • Молоко — 400 мл
  • Борошно пшеничне — 200 г
  • Цукор — 20 г
  • Масло вершкове — 30 г
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова — 30 мг

Для начинки

  • Авокадо — 1 шт.
  • Креветки — 300 г
  • Вершковий сир — 300 г
  • Сіль і мелений чорний перець — за смаком

Для соусу

  • Масло вершкове — 50 г
  • Борошно пшеничне — 50г
  • Молоко — 400 мл
  • Сіль і мелений чорний перець — за смаком

 

Крок 1/6

Буряк помийте, очистіть, натріть на дрібній тертці, покладіть у марлю і вичавіть сік. Змішайте яйця, молоко, цукор, сіль і буряковий сік. Поступово додавайте просіяне борошно, перемішайте, влийте розтоплене вершкове масло і міксером або віничком збийте однорідне тісто.

Крок 2/6

Розігрійте сковороду, змастіть олією і випікайте млинці з двох сторін до золотистого кольору.

Крок 3/6

Приготуйте начинку. Авокадо очистіть, розріжте навпіл, вийміть кісточку, а м’якоть розімніть виделкою.

Крок 4/6

Креветки розморозьте, очистіть від панцира і дрібно наріжте. Змішайте м’якоть авокадо, шматочки креветок і вершковий сир, посоліть, поперчіть і перемішайте.

Крок 5/6

На середину кожного млинця викладіть начинку, загорніть рулетиками і полийте млинці білим соусом.

Крок 6/6

Для соусу розігрійте сковороду з маслом, всипте борошно і грійте, весь час помішуючи, 5 хвилин. Поступово вливайте молоко, ретельно перемішуючи віничком, щоб не було грудочок. Посоліть і поперчіть до смаку. Готуйте, не доводячи до кипіння. Коли соус набуде густої консистенції, відставте з вогню.

 

Обід: освіжальний суп

Оскільки на дворі літо, то на обід SHUBA радить готувати холодні борщі й супи. Зокрема, буряковий холодник — бо, погодьтеся, немає більш рожевої рідкої страви в усьому світі, яка так би пасувала ляльці Барбі.

Інгредієнти 

Буряк варений — 4 шт

Огірок — 1 шт.

Редиска — 2 шт.

Яйця курячі — 1 шт

Гірчиця — 10 г

Сметана 30% — 200 г

Яловичий бульйон — 200 мл

Копчена груша — 2 шт.

Лайм — 1 шт.

Сіль, цукор, зелень — за смаком

 

Крок 1/5

Спершу нам потрібно зробити заготовки. Відварити буряк. Готуємо його приблизно 20-25 хвилин. Дати йому охолонути. Очистити його від кожури.

Крок 2/5

Паралельно під час того, як готується буряк, приготувати бульйон з телятини або курятини — на ваш смак. У бульйон додати копчену грушу за 5 хвилин до того, як знімете його з вогню. Дати йому охолонути.

Крок 3/5

У блендері перебиваємо заздалегідь відварений буряк. До подрібненого буряку заливаємо холодний бульйон на основі копченої груші, додаємо 200 г сметани, гірчицю та вичавлюємо з лайма сік. Все це ретельно збиваємо у блендері до однорідної суміші. Солимо та додаємо цукор за смаком. Наш холодник майже готовий.

Крок 4/5

Нарізаємо тоненькими слайсами свіжий огірок та редис. Відварюємо яйця та розрізаємо їх навпіл. Все це знадобиться для декору та подачі холоднику до столу.

Крок 5/5

Усі компоненти готові. За нашим рецептом кількість складових розрахована на дві порції страви. Викладаємо холодник з блендеру у глибокі тарілки. Красиво декоруємо його слайсами огірків, редису та яйцем. За бажанням можна додати часник та свіжу зелень. Вуаля! Прохолодний та освіжаючий літній борщ готовий! Смакуйте із задоволенням =)

 

Вечеря: яскраво-рожеві вареники

Якби Барбі готувала вареники, то вони точно мали б яскраво-рожевий колір. Для цього треба просто додати в тісто буряковий або вишневий сік. Ми пропонуємо зробити начинку з маку, проте ви можете взяти й вишні, і полуниці, і все, що вам заманеться.

Інгредієнти 

Для тіста

  • Борошно пшеничне — 650 г
  • Буряковий сік — 300 г
  • ​​​​​​Сіль — 5 г
  • Яйця курячі — 1 шт.

Для начинки

  • Молоко — 200 мл
  • Мак — 250 г
  • Цукор — 50 г

 

Крок 1/4

Приготуйте тісто. Буряковий сік доведіть до кипіння, але не кип’ятіть, а відразу засипте третину просіяного борошна. Усе максимально енергійно розмішайте і зніміть з вогню. Залиште вистигати до 75-80 градусів і відразу додайте сіль, яйце і решту борошна. Замісіть тісто, накрийте рушником і залиште відпочити на 30 хвилин.

Крок 2/4

Мак промийте холодною проточною водою. Потім залийте молоком у каструльці й поставте на вогонь. Доведіть до кипіння і після закипання лишіть на повільному вогні, поки все молоко не вбереться і мак не стане практично сухим, близько 30-40 хвилин. Щойно мак відварите, потовчіть у ступці чи у блендері, остудіть і додайте цукор.

Крок 3/4

Дістаньте тісто, викладіть на присипану борошном робочу поверхню, вимісіть і розкатайте в пласт. За допомогою склянки сформуйте круглі заготовки на вареники. Викладіть на кожен кружечок по 1 столовій ложці начинки, зчепіть краї та сформуйте вареники.

Крок 4/4

Вареники відваріть у підсоленій воді 3-5 хвилин після спливання. Смачного!

 

 

Десерт: малиновий зефір

Малиновий зефір, приготований з пюре свіжої ягоди, — це суперпростий і веселий літній десерт, який сподобається всім! І Барбі, думаємо, була б від нього у захваті.

Інгредієнти 

Малина — 300 г

Цукор — 750 г

​​​​​​​Агар-агар — 10 г

Яєчний білок — 1 шт.

​​​​​​​Вода — 180 мл

​​​​​​​Цукрова пудра — 150 г

 

Крок 1/3

Агар-агар замочіть у холодній воді, як вказано на упаковці. Малину протріть через сито, підігрійте, додайте 250 г цукру і розмішайте до повного його розчинення, залиште на 30 хвилин.

Крок 2/3

У цукор додайте агар-агар, закип’ятіть і варіть на маленькому вогні 5 хвилин. У великій мисці збийте яєчний білок з малиновим пюре, поки маса не посвітлішає. Додайте сироп і збивайте далі до густоти.

Крок 3/3

Перекладіть малинову масу в кондитерський мішок, відсадіть зефірки на пергамент. Залиште на добу висихати. Потім посипте цукровою пудрою. Зефірки зніміть з пергаменту і склейте попарно.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, які напої приготувати у спеку. Серед них є і рожеві.

 

Читайте також:

Топ-10 рецептів освіжаючих напоїв

 Що приготувати з вишні: прості та швидкі рецепти

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up