Три смачні рецепти для барбекю

Три смачні рецепти для барбекю

Скористайтеся можливістю створити чудові спогади в останні дні серпня і насолодитися відпочинком просто неба, приготувавши смачні страви з курятини.

На організацію та приготування достатньо буде лічених годин, повідомляє 24 Канал.

Курячі гомілки з цукровою кукурудзою

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
курячі гомілки;
– 4 качани кукурудзи;
– 50 грамів вершкового масла;
– 2 чайні ложки меленої паприки;
– 1 столова ложка тертого пармезану;
– сіль до смаку.

Відео дня

Приготування:

  1. Викладаємо курячі гомілки на решітку та готуємо їх 25 – 30 хвилин, періодично перевертаючи її.
  2. Качани кукурудзи чистимо, розрізаємо навпіл та викладаємо на решітку, посипаємо паприкою та трішки сіллю. Готуємо їх 15 хвилин до готовності, час від часу змащуючи вершковим маслом.
  3. Перед подачею кукурудзу посипаємо тертим пармезаном. Подаємо з курячими гомілками.

Курячий шашлик із грибами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

 

Інгредієнти:
– курячий шашлик;
– 200 грамів печериць;
– 100 грамів томатів чері;
– 1 ріпчаста цибуля;
– 50 грамів соусу барбекю або кетчупу;
– олія для змащування овочів (1 столова ложка);
– сіль до смаку;
– великі шпажки.

Приготування:

  1. Миємо овочі. Нарізаємо цибулю кільцями, а гриби та помідори – залишаємо цілими.
    Якщо печериці великі – їх можна розрізати навпіл. Проте рекомендуємо обирати невеликі гриби, які швидше приготуються і при подачі виглядатимуть апетитно.
  2. Гриби та томати змащуємо олією, посипаємо сіллю. За бажанням можна додати сухих прованських трав.
  3. Нанизуємо на шпажки маринований курячий шашлик, цибулю, томати та печериці.
  4. Готуємо протягом 20 – 30 хвилин (час залежить від величини шматочків м’яса).
  5. Подаємо з соусом барбекю або томатним кетчупом.

Курячі гомілки з баклажанами та кабачками

  • Час: 35 хвилин
  • Порції: 4

 

Інгредієнти:
– курячі гомілки в апельсиновому маринаді;
– 1 баклажан;
– 1 кабачок або цукіні;
– 1 солодкий червоний перець;
– 100 грамів печериць;
– олія для змащування овочів (2 столові ложки);
– сіль та чорний мелений перець до смаку;
– сухі трави за бажанням (майоран, чебрець, естрагон);
– великі шпажки.

Приготування:

  1. Викладаємо курячі гомілки на решітку та готуємо їх 25 – 30 хвилин, періодично перевертаючи.
  2. Миємо овочі, нарізаємо довільними шматочками. Поливаємо їх олією та спеціями, перемішуємо.
  3. Нанизуємо овочі на шпажки та готуємо 15 хвилин, перевертаючи їх на дві сторони.
  4. Подаємо курячі гомілки з овочами та улюбленим соусом.

Смачного!

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, які смаколики можна додати у хліб.

 

Читайте також:

Льон, насіння чи томати з оливками: лайфхаки приготування домашнього хліба з додаванням смаколиків

Готуємо рибний пиріг за 30 хвилин

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up