Всього 4 інгредієнти: ароматне варення з квітів липи

Всього 4 інгредієнти: ароматне варення з квітів липи

Липове варення дуже просто готувати.

У червні починається сезон цвітіння липи, з квіток якої готують ароматні і корисні заготовки. Як приготувати золотисте липове варення, схоже за смаком на мед, повідомляє УНІАН рецепти.

Для приготування варення збирайте свіжі квіти липи, бажано подалі від дороги. Готувати смаколик рекомендується в день збору, поки з квіток не вивітрився аромат.

Варення з квіток липи

Інгредієнти:

Відео дня
  • квітки липи — 500 г;
  • цукор — 500 г;
  • лимонна кислота — 3 г;
  • вода — 200 мл.

Липу промити під проточною водою і відкинути на друшляк, обсушити на сонці. Для цього розкладіть квіти на чистому рушнику в один шар. Поки липа сохне - зробити сироп. В емальований посуд влити воду і всипати цукор. Доведіть до кипіння і варіть сироп 5 хвилин на середньому вогні.

Потім в іншу каструлю викласти квітки липи і залити киплячим сиропом. Накрити плоскою тарілкою або кришкою меншого, ніж каструля, розміру. Поставити зверху вантаж і залишити на 15 хвилин.

Після закінчення 15 хвилин поставити каструлю з липою і сиропом на невеликий вогонь і варити 35 хвилин. Періодично помішувати. За кілька хвилин до готовності всипати лимонну кислоту.

Розкласти варення по стерилізованим банкам і залишити остигати при кімнатній температурі на 3 доби. Після цього заготовка готова — можна прибирати банки в прохолодне темне місце.

Варення з липи з желатином

Інгредієнти:

  • вода — 250 мл;
  • квітки липи —150 г;
  • цукор — 200 г;
  • желатин — 20 г.

Квітки липи промити і залити 250 мл води. Довести до кипіння і варити 3 хвилини. Зняти з вогню, накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Потім зцідити відвар, додати в нього цукор і желатин. Нагріти до розчинення желатину, але не кип'ятити. Розлити розчин по стерилізованим банкам і закрити кришками. Спочатку він здасться рідким, але поступово загусне.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, які страви можна приготувати з полуниці.

 

 

 

Читайте також:

Готуємо з полуниці: салат, пиріг і лимонад

Як замаринувати печериці: три швидких і корисних рецепти для барбекю

Смачний рецепт вихідного дня – налисники з сиром

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up