Смачний рецепт вихідного дня – налисники з сиром
- Млинці та налисники завжди були в топі українських страв поряд з борщем та варениками.
- Нам готують їх в дитинстві, а потім ми дорослішаємо та готуємо їх для своїх друзів і рідних.
- Знаємо, що їх обожнюють практично усі, а якщо ні – цей рецепт від знаного кулінара і любителя корисних страв Євгена Клопотенка точно не залишить вас байдужими!
Порада перед приготуванням
Для того, щоб налиснички були ще смачніші, додаємо в начинку яйце. Начинка тоді стає жовтішою, а самі налисники соковитішими. Такі можна додатково обсмажити на пательні з вершковим маслом до рум’яної скоринки, або запекти в духовці.
Якщо не хочете додатковї термічної обробки, просто не кладіть у начинку яйце. Тоді вам треба буде лише сформувати налисники – й одразу можна буде насолоджуватися цим ідеальним українським смаком!
Що потрібно для приготування
Млинці:
- 50 г борошна
- 650 мл молока
- 3 яйця
- 2 ст. л. цукру
- 50 мл олії
- дрібка солі
Для начинки:
- 400 г кисломолочного сиру
- 50 г родзинок
- 1 яйце (опційно)
- 2 ст. л. цукру
- 100 г сметани (для подачі)
- 60 г вершкового масла (опційно)
Покроковий рецепт
1. Вбийте у миску 3 яйця і всипте 2 ст. л. цукру. Перемішайте віничком, доки не утвориться невеличка піна.
2. Влийте у миску половину молока, тобто 325 мл, додайте 250 г борошна і ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.
3. Додайте 350 мл молока, що залишились, дрібку солі, 50 мл олії та ще раз добре вимішайте. Тісто має бути однорідним.
4. Розігрійте пательню без олії та виливайте тісто по ополонику. Смажте з обох боків, допоки не з’явиться легкий золотавий колір. Автор рецепту смажив без олії, але за бажанням можете інколи змащувати нею пательню за допомогою кулінарного пензлика.
5. Для начинки змішайте 400 г кисломолочного сиру з 2 ст.л. цукру, 1 яйцем за бажанням. Додайте 50 г родзинок. Якщо вони сухуваті, їх варто попередньо замочити в окропі. І знову гарно перемішати.
6. На край кожного млинця викладайте сирну начинку і загортайте у трубочку.
7. Краї кожної трубочки підгорніть всередину. Це дозволить начинці триматися. Викладайте на тарілку. Якщо ви не хочете запікати, то вітаю, ви досягли жаданої мети – просто починайте їсти плід свої праці.
8. Хочете запекти? То треба трішки ще потерпіти. Розігрійте духовку до 170 градусів. Дно та боки керамічної форми змастіть 10 г вершкового масла. Викладіть в неї налисники. Якщо форма дозволяє, кладіть цілими, якщо ні, то розріжте їх під кутом 45 градусів і за потреби розмістіть у два шари. Зверху змастіть 50 г розм’якшеного вершкового масла. Накрийте форму для запікання фольгою та поставте у розігріту до 170 градусів духовку на 30 хвилин.
Готові налисники подавайте зі сметаною чи будь-яким соусом до смаку.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми вам розповідали, як приготувати легкий та смачний чізкейк без випічки. Також ділились рецептами 5 пісних страв, якими можна потішити родину на вихідних.
Читайте також:
Готуємо у вихідні. Легкий чізкейк без випічки
Що приготувати на вихідні: топ-5 рецептів пісних сніданків
Постимо, але не відмовляємось від смачних страв: пісні рецепти
Готуємо запашний плов: покроковий рецепт
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.