Як приготувати банановий хліб
Банановий хліб — це традиційна американська випічка, для якої використовують стиглі банани. З'явився рецепт у 30-ті роки, коли жінки намагалися придумати якийсь десерт із простих продуктів. Зараз такий хліб, більше схожий на кекс, їдять як самостійну страву, або подають із джемом.
Для випічки можна використати навіть перестиглі банани, повідомляє УНІАН рецепти.
Інгредієнти:
- 140 г розм'якшеного вершкового масла;
- 140 г цукру;
- 2 великих яйця;
- 140 г борошна;
- 2 дуже стиглих банани;
- 1 ч. л. розпушувача.
Спочатку вам потрібно розігріти духовку до 180 градусів, і тільки потім приступити до приготування десерту. У глибоку миску всипати цукор, додати розм'якшене вершкове масло і збити віночком або міксером до утворення пишної густої й однорідної маси. Вбити яйця, збити ще раз, з'єднуючи інгредієнти між собою. Додати борошно, розпушувач, викласти банан, розім'яти виделкою в пюре, а потім ложкою перемішати тісто, що вийшло.
Вилити масу у форму для запікання, застелену пергаментом, і поставити в духовку на 35-40 хвилин. Після закінчення цього часу перевірити банановий хліб шпажкою або зубочисткою, і якщо він усередині не пропікся — відправити назад у духовку. Важливо орієнтуватися за своєю побутовою технікою, оскільки її потужність і можливості у кожної господині можуть відрізнятися. Коли десерт буде готовий, його потрібно залишити у формі на 10 хвилин, потім дістати з неї і розмістити на решітці, і коли випічка стане кімнатної температури, її можна буде подати до столу.
Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як приготувати смачні тарталетки з різними начинками.
Читайте також:
Як зварити вдома надзвичайно смачне какао: три покрокові рецепти
Готуємо тарталетки за 15 хвилин: чотири смачні начинки на вибір
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.