Топ-10 рецептів освіжаючих напоїв

Літні коктейлі — кращий засіб, щоб втамувати спрагу та підняти настрій.
Покрокові рецепти охолоджуючих напоїв повідомляє stb.ua.
Класичний мохіто
Інгредієнти:
- Газована вода — 150 мл
- Лимон — 1 шт.
- Лайм — 1 шт.
- Полуниця — 4-5 ягід
- М’ята — кілька листочків
- Сироп будь-який — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Покласти у блендер скибочки лимона, лайма. Додати полуницю. Все перемішати.
- У склянку налити приготовлену суміш і додати сироп.
- М’яту перемолоти блендером, покласти у напій. Додати газовану воду.
- За допомогою льоду охолодити коктейль.
Кривава Мері
Інгредієнти:
- Томатний сік — 90 мл
- Лимонний сік — 15 мл
- Вустерський соус — за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець — за смаком
- Лід
Спосіб приготування:
- Змішати томатний та лимонний соки.
- Додати соус, сіль і перець.
- Охолодити коктейль шматочками льоду.
Кавуновий коктейль
Інгредієнти:
- М’якоть кавуна — 700-800 г
- М’ята — 1 пучок
- Яблучний сік — 1 ст.
- Лайм — 1 шт.
Спосіб приготування:
- Вирізати всю м’якоть кавуна, нарізати її шматочками та покласти у блендер.
- Влити туди стакан яблучного соку, лайм та м’яту. Все збити.
Ягідний смузі
Інгредієнти:
- Молоко — 1 ст. л.
- Сир Філадельфія — 100
- Цукор — 1 ст. л.
- Ягоди — 150 г
Спосіб приготування:
- Збити молоко, сир і цукор в блендері.
- Далі помити ягоди та додати їх у блендер. Ще раз збити.
- Перелити смузі у келих, трохи охолодити.
Кавуново-цитрусовий коктейль
Інгредієнти:
- Нарізаний кавун без кісточок — 2,5 ст.
- Лід — 1 ст.
- Апельсиновий сік — 0,5 ст.
- Чорний перець — 1/4 ч. л.
Спосіб приготування:
- Нарізати кавун на шматки.
- Покласти у блендер скибочки кавуна, апельсиновий сік, перець та лід. Все змішати.
Імбирний напій
Інгредієнти:
- Окріп — 200 мл
- Корінь свіжого імбиру — 2-3 см
- Сік лимона — за смаком
- Мед — 1 ст. л.
Спосіб приготування:
- Тертий на дрібній тертці імбир залити окропом, настояти 10-15 хвилин.
- Покласти мед та сік лимона, перемішати, охолодити напій.
М’ятний напій
Інгредієнти:
- Вода — 1,5 л
- Лимон — 3 шт.
- Пучок м’яти
- Цукор — за смаком
Спосіб приготування:
- Спершу віджати з лимонний сік, з’єднати його з водою. Додати цукор та підігріти до повного розчинення цукру.
- М’яту перемолоти блендером, покласти у напій, перемішати.
- Дати настоятися 10-15 хвилин. Покласти у напій лід та кілька цілих листочків м’яти.
Фруктовий напій
Інгредієнти:
- Вода — 1,5 л
- Лимон — 3 шт.
- Пучок м’яти
- Цукор — за смаком
Спосіб приготування:
- Спершу віджати з лимонний сік, з’єднати його з водою. Додати цукор та підігріти до повного розчинення цукру.
- М’яту перемолоти блендером, покласти у напій, перемішати.
- Дати настоятися 10-15 хвилин. Покласти у напій лід та кілька цілих листочків м’яти.
Лимонна прохолода
Інгредієнти:
- Лимон — 1 шт.
- Вода — 1 л
- Цукор — 150 г
- Кубики льоду — 12 шт.
Спосіб приготування:
- Лимон очистити від шкірки та м’якоті. Лід і цукор подрібнити.
- Додати літр води і перемішати.
- Прикрасити напій.
Чай з льодом
Інгредієнти:
- Апельсин — 2 шт.
- Окріп — 200 мл
- Згущене молоко — 5 ч. л.
- Мед — 4 ч. л.
- Будь-який чай
Спосіб приготування:
- Лимон подрібнити в блендері з шкіркою, додати чай та залити субстанцію окропом.
- Залишити суміш на 10 хвилин.
- Окремо змішати згущене молоко, мед і лід до однорідної каші. У неї додати апельсинову суміш та перемішати.
Читайте також:
Що приготувати з вишні: прості та швидкі рецепти
Ідеально хрумкі. Рецепт малосольних огірків за 3 години від Клопотенка
Літня випічка: готуємо сирний пиріг з абрикосами
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
Інна Шуран🍹👍🧋