Запаси на зиму: готуємо смачну ікру з баклажанів

Запаси на зиму: готуємо смачну ікру з баклажанів

Рецепти з баклажанів зазвичай є серед найпопулярніших варіантів зимової консервації.

Таку домашню консервацію можна подавати до столу як окрему закуску, або до різноманітних м'ясних чи рибних страв. Не забуваємо також про улюблені гарніри, повідомляє Смачно 24.

Ікра з баклажанів

Час приготування: 3 години

Інгредієнти:
– 1,5 кілограма баклажанів;
– 500 грамів солодкого перцю;
– 250 грамів ріпчастої цибулі;
– 100 мілілітрів соняшникової олії;
– 250 грамів моркви;
– 500 грамів помідорів;
– 1 столова ложка цукру;
– 2 столові ложки солі;
– 0,5 столової ложки 9% оцту.

Відео дня

Приготування:

  • Ретельно помийте баклажани, просушіть паперовим рушником та наріжте кубиками 1х1 сантиметр.
  • Помийте болгарський перець, видаліть серединку та наріжте невеликими кубиками. Так само наріжте й помідори.
  • Розігрійте велику каструлю з олією та підсмажте на ній овочі: баклажани, помідори та болгарський перець. Тушкуйте овочі під кришкою 50 – 60 хвилин на маленькому вогні.
  • Ріпчасту цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на грубій тертці. Почистіть часник від лушпиння та натріть до сирих овочів на дрібній тертці.
  • В окремій сковорідці підсмажте до золотавого кольору моркву з цибулею та часником. З’єднайте дві засмажки з овочів та ретельно перемішайте. Тушкуйте овочі ще 40 – 50 хвилин.
  • За 5 хвилин до закінчення приготування ікри з баклажанів додайте до овочів спеції, оцет та цукор та ретельно перемішайте.
  • Заздалегідь підготуйте банки та кришки для ікри, простерилізуйте їх та викладіть в них готову ікру. Закрийте заготовки кришками та насолоджуйтесь ікрою з баклажанів взимку.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали, яку смачну та бюджетну консервацію готує відомий священник з Тернопільщини Олексій Філюк.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up