Запіканка з броколі з грибами та сиром: корисно і смачно

Запіканка з броколі з грибами та сиром – це смачна, корисна та дієтична страва.
Ніжна броколі в яєчно-молочній заливці під сирною скоринкою точно нікого не залишить байдужим, навіть тих, хто не любить капусту. Рецепт публікує ТСН.UA
Інгредієнти
- капуста брокколі 8 суцвіть
- печериці 5 шт.
- сир твердий 80 г
- яйця 4 шт.
- молоко 50 г
- прованські трави
- чорний мелений перець
- сіль
- олія
Інструкція з приготування
Броколі промийте під проточною водою та розділіть на суцвіття. У сотейнику підсолену воду трохи посоліть і доведіть до кипіння. Відваріть броколі 4-5 хвилин до напівготовності.
Твердий сир натріть на середній тертці та розділіть на дві частини.
Печериці промийте під проточною водою і крупно наріжте пластинами.
Для заливання збийте віночком яйця з молоком, твердим сиром, перцем, прованськими травами та сіллю.
Форму для запікання змастіть олією. Викладіть броколі та розподіліть її рівномірно по всьому дну, потім гриби. Залийте яєчно-молочною заливкою і посипте твердим сиром, що залишився. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 20-25 хвилин до золотистої скоринки.
Готову запіканку можна посипати зеленню.
Читайте також:
Червоний борщ з вишнями в хлібині
Голубці в казані та парові стейки
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.