Футбольний клуб "Нива" може втратити професійний статус

Футбольний клуб "Нива" може втратити професійний статус

Єдина професійна футбольна команда Тернопільщини переживає не найкращі часи у плані фінансування.

Про проблеми у стані "Ниви" заговорили ще наприкінці листопада, коли команда завершила першу частину сезону у чемпіонаті Другої ліги. Зараз же клуб виступив з офіційною заявою.

"Зіграні два кола футбольного сезону 2019/20 у Другій лізі підтвердили наміри нашої команди поборотися за першість у Групі А та підвищитися у класі. Із завданням на літньо-осінній період команда впоралася і, як наслідок, "Нива" одноосібно посідає перше місце.

Такий результат перш за все заслуга злагодженої роботи усього колективу футбольного клубу "Нива" — футболістів, тренерського штабу, персоналу та керівництва клубу. А також усіх уболівальників, які вірили у команду та підтримували її впродовж цього півріччя.

Відео дня

Але попереду нас очікує не менш важлива місія — провести вдалу підготовку до завершального третього кола.

Природно, що успішний виступ команди тягне за собою збільшення фінансових витрат. І напередодні нового року ми стоїмо на порозі формування річного бюджету клубу, який повинен включати у себе і потенційні витрати для участі у Першій лізі.

Ні для кого не секрет, що увесь тягар фінансування футбольного клубу "Нива" лежить на плечах лише однієї структури. Жодної сторонньої допомоги ні від влади, ні від інших приватних компаній футбольний клуб не отримує.

Ми бачимо яскраві приклади плідної співпраці бізнесу та влади у інших командах Другої та Першої ліг, зокрема, за наявною нам інформацією, місцеві бюджети виділяють:

"Металург" – 21 млн., "Прикарпаття" – 20 млн. грн., "Поділля" – 4 млн., "Нікополь" – 7 млн., "Кристал" – 6 млн., ФК "Калуш" – 3 млн.

Ми готові розглянути будь-які варіанти співпраці та співфінансування клубу, аж до переформатування форми власності у акціонерне товариство, що дозволить потенційнм інвесторам стати безпосередніми акціонерами клубу.

У разі, якщо нам не вдасться знайти підтримки у владних чи інших структур, клуб цілком серйозно ризикує не брати подальшої участі у Всеукраїнських змаганнях та втратити професіональний статус". — йдеться у зверненні футбольного клубу до громадськості.

Додамо, що після першої частини сезону "Нива" є лідером Другої ліги та одним з головних претендентів на вихід до Першої.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби 13:50 Чортківські ліцеїстки здобули перемогу на Всеукраїнській олімпіаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up